Nová hra od tvůrců Expeditions: Conquistador zpracuje éru Vikingů
zdroj: tisková zpráva

Nová hra od tvůrců Expeditions: Conquistador zpracuje éru Vikingů

20. 5. 2015 13:02 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud slyšíte halasný smích a zvuk nápadně připomínající třískání rohem s pitím o stůl, pak jste asi blízko naší redakce, protože právě oslavuji oznámení nové hry. Tahové RPG Expeditions: Conquistador od Logic Artists bylo povedené (viz naší recenzi), návykové a prostředím a zasazením netradiční. Vikinské prostředí je už poněkud méně netradiční, ale to neznamená, že není atraktivní. Právě do této éry cílí další díl z plánované Expeditions série, Expeditions: Viking. Tahové souboje, Vikingové, plenění a drancování? Beru všemi deseti.

V Expeditions: Viking se stanete vůdcem klanu, který se nachází uprostřed vnitřních svárů i ohrožení zvenčí. Řešení je nasnadě, v ryze vikinském stylu – vydat se drancovat vzdálené země za mořem, upevnit své postavení, získat lup i respekt. Mezi jednotlivými nájezdy se budete vracet do své vísky, jíž musíte bránit před útoky. V ní ale zase obnovíte ztracené síly, reky, výbavu a hlavně můžete vesničku vylepšovat a získávat přístup k dalším bonusům.

Narozdíl od Conquistadora tentokrát bude vaše herní alter ego přítomné i na bojišti, nejen jako obličej v rozhovorech. Tentokrát si svého reka nadesignujete, budete s ním vandrovat po světě a také účastnit bojů. Ty jsou opětovně tahové a stejně jako u prvního dílu počítejte i s rozhovory a RPG volbami, které určí další tok děje a třeba ovlivní i skladbu vaší plenitelské družiny. Nicméně, nemusíte jen plenit a drancovat, třeba si zvolíte cestu úspěšného, mírumilovného obchodníka. Měkkoty.

Jonas Wæver z dánského studia Logic Artists poznamenává: „Jsme nadšení z toho, že se vracíme ke kořenům RPG žánru a jako vývojáři ze Skandinávie jsme rádi, že můžeme vytvořit hru zasazenou do nám tak blízkého prostředí. Vylepšíme recept z Conquistadora s propracovanějšími, dynamičtějšími systémy pro vývoj postav, bojové schopnosti, roleplay, volby a následky a rozšíříme i naši oblíbenou část hry – táboření a přežívání v divočině.“ Kdy poplujeme na západ je ovšem zatím ve hvězdách. Prozatím se musíme spokojit s teaserem, který vás má naladit na tu správnou strunu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články