Nezávislá šermovačka Nidhogg nabízí neotřelý styl
zdroj: tisková zpráva

Nezávislá šermovačka Nidhogg nabízí neotřelý styl

2. 1. 2014 14:54 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste nikdy neslyšeli o hře jménem Niddhog, nic si z toho nedělejte, tohle není snadný oříšek pro informační rozlousknutí. Nicméně spousta lidí zažraných do indie scény se na ni už pár let pořádně těší a teď jistě otevírají pixelaté šampaňské, aby oznámili datum vydání hry.

Oč v Nidhogg jde? Inu, máte zde dvě postavičky, každou vyzbrojenou mečem a toť v základě vše. Postavičky ale mohou údery vykrývat, dokonce mohou mečem hodit a samozřejmě skákat. Jeden zásah a je konec. Ve výsledku tak Nidhogg připomíná evropskou šermířskou školu kombinovanou s ninja stereotypy.

Za titulem stojí Mark Essen, který byl pověřen vytvořením titulu pro výstavu No Quarter v NYU Game Center. O tom, co přesně se bude v Nidhogg dít moc nevíme, oficiální stránky jsou skoupé na slovo. Nicméně dle videa je jasné, že zde bude jak něco jako kampaň tak turnaj, na jehož konci může být jen jeden.

Vizuálně vypadá Nidhogg skvěle a to nejsem člověk, který by hned propadal nadšení z trendy retro stylizace. Pohyb bojovníků je plynulý a je celkem jasné, že tohle bude jak o reflexech, tak o taktice. Jedna chyba vás může stát virtuální život. Navíc, úrovně, ač jednoduché, vypadají skvěle. Hlavně souboj ve vysokém obilí ukazuje, že tohle je hodně o celkovém vnímání vizuálního sladění akce, taktiky a netradičního prostředí. Jak to vše dopadlo se dozvíme snad 13. ledna, kdy se hra objeví na Steamu.

...

Nejnovější články