Na scénáři futuristické akce MEG 9 se podílí i William Gibson
zdroj: tisková zpráva

Na scénáři futuristické akce MEG 9 se podílí i William Gibson

4. 8. 2015 14:46 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Nezávislí vývojáři z týmu Skunkwerks Kinetic představili v rámci Steam Greenlight svůj nový titul – akční MEG 9: Lost Echoes, jež zanese hráče do vzdálených končin vesmíru, kde se pokusí vyřešit jednu nezáviděníhodnou krizi na výzkumné základně odstřižené od civilizace. Co je ovšem nejzajímavější a co je jistě záhodno zmínit přednostně je to, že jednou z hlavních deviz a jedním z nej lákadel MEG 9 by měl být příběh, na němž spolupracuje sci-fi spisovatel William Gibson.

Základna Horizon se odmlčela a s posledním výdechem vyslala umělá inteligence této báze nouzové volání, jehož se jako hráč chytáte. Na dálku se poté ujímáte volantu vojenského kolosu jménem Rig a hurá do akce. Tedy za předpokladu, že hru vůbec komunita podpoří. Pokud se tak ve finále stane, společnost vám v nehostinné pustině bude dělat robopes jménem MEG, jehož půjde využívat například ke sběru nutného materiálu vhodného pro vylepšování vozidla či například k hackování různých terminálů. Zkrátka pomocník jaksepatří.

Hru vývojáři představí v hratelné podobě na nadcházející výstavě PAX Prime 2015, jež se bude konat na konci srpna v americkém Seattlu. Tam budou moci návštěvníci vidět hlavní devizy hry, mezi které patří rozsáhlý otevřený svět, poutavé vyprávění, na taktickém přístupu položená hratelnost a chybět samozřejmě nesmí ani dnes všudypřítomné levelování. To zde bude mít podobu vylepšování jak vozidla, tak i hráčova robopsího miláčka.

Pokud vás tento stručný popis zaujal, určitě si nenechte ujít následující trailer, který představuje nejen první záběry z hraní, ale vedle toho také doprovodný komentář zprostředkovává také drobný vhled to výpravné stránky hry.

Nejnovější články