Na PS Vita přijde Assassin's Creed 3 s ženskou hrdinkou
zdroj: tisková zpráva

Na PS Vita přijde Assassin's Creed 3 s ženskou hrdinkou

2. 6. 2012 22:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Game Informer nám asi chce zkazit všechna možná překvapení.

Nejdřív nám vykecal, že se chystá Gears of War: Judgment a teď se zase profláklo, že se na PS Vita objeví spin-off k oblíbené sérii Assassin's Creed jménem Assassin's Creed 3: Liberation. Nicméně, to asi není tak docela chyba Game Informeru, jako spíše jistých lidí, kteří už se k nejnovějšímu číslu dostali.


Podle zprávy daného člověka totiž souběžně s „velkým“ Assassin's Creedem 3 vyjde i Liberation a obě hry budou částečně dějově propojeny. Hlavním hrdinou Liberation ovšem nebude Connor, ale asasínka jménem Aveline (vidíte ji na nepříliš povedeném scanu), která se s Templáři utká v New Orleans. Aveline nemá žádnou rodinnou vazbu na Desmonda, ale asi se setká s Connorem.

Co se týče časového zařazení, Liberation by se měl odehrávat mezi roky 1765 až 1780. Mentorkou Aveline bude uprchlá otrokyně Agata, která nyní vede asasíny v New Orleans a zdá se, že Aveline sama bude francouzská mulatka. Vita by měla tentokrát i díky dvěma analogům a dotykovým plochám zajistit plný zážitek hodný téhle série, takže klasické ovládání plus vychytávky jako je kradení pomocí zadního touchpadu.

Kromě New Orleans zde samozřejmě bude i divočina včetně legendárních místních aligátorů, kterým se budete muset vyhýbat. Děj nás pak prý zavede i do Mexika. Co se týče arzenálu, kromě tradičních pistolí a mušket bude Aveline mít třeba mačetu na cukrovou třtinu (takže ekvivalent Connorova tomahawku). Zajímavě zní i informace, že Vitě bude stavěn na míru i multiplayer. Na další detaily si počkáme na tiskovku Ubisoftu.

Každopádně je tahle zpráva pozitivní, protože přesně takovéto hry handheld potřebuje.

Nejnovější články