Na ostrově z adventury Pine může dojít k evoluci i genocidě
zdroj: tisková zpráva

Na ostrově z adventury Pine může dojít k evoluci i genocidě

14. 3. 2017 11:12 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Akční adventura Pine je od základu vystavěna na myšlence evoluce. Po velkém otevřeném světě se potulují zvířata, která se namísto člověka vyšvihla až na vrchol potravního řetězce. Potkáte krokodýly, mamuty nebo lišky na dvou nohách, usídlené ve vesnicích, schopné používat nástroje. Spousta dalších druhů na možnost evolučního skoku teprve čeká, a vy jim v něm můžete pomoci. Pokud se s někým pustíte do boje, postupem času se přizpůsobí vaší technice. Inu, evoluce. Nejdřív je ale potřeba uspět s kampaní na Kickstarteru.

Za Pine stojí nizozemské studio Twirlbound. Jeho šest mladých členů na projektu pracuje už rok, a během té doby stihli posbírat spoustu ocenění, jejichž celkovým výčtem se chlubí na své kickstarterové stránce. Ale co je důležitější, ukazují tam také záběry z hraní a prezentují svou vizi pro celou hru. A ta je stejně ambiciózní jako přitažlivá. Holandští vývojáři v zásadě chtějí vytvořit živoucí ekosystém, který sice můžete dramaticky ovlivnit, ale pokud to neuděláte, bude se vyvíjet i bez vás. Některé druhy se dostanou k moci, jiné budou vyhlazeny v kompletní genocidě.

zdroj: Archiv

Vy se toho všeho můžete účastnit a k některé ze stran se přidat, nebo naopak někomu jinému škodit pro svůj vlastní prospěch. Najít si spojence každopádně bude dobrý nápad, protože protagonistou Pine je malý, slabý lidský chlapec Hue. Ten musí najít nový domov pro poslední kmen lidí, ale všichni kolem něj jsou silnější a pokročilejší. Je tak nucen se s někým spřátelit a také na vlastní pěst nacházet mocné artefakty z dávných dob, například odstrašující plamenomet nebo velmi užitečné rogalo.

Na ostrově Albamare, dějišti celé hry, naleznete hluboké lesy, širá pole, vlhké bažiny i zasněžené hory, takže ačkoli určitě nepůjde o nerozsáhlejší otevřený svět všech dob, nemusíte se bát monotónního prostředí. Zvířata – i když dá se v tomhle kontextu ještě vůbec mluvit o zvířatech? – navíc budou dynamicky reagovat na změny prostředí. Dejme tomu, že na východě ostrova řádí krutá bouře. Na západní polovině se zničehonic můžou objevit druhy, které byste tam jindy nepotkali. Některé migrace můžou být dokonce permanentní.

Pine je další z kickstarterových herních projektů, na nějž se spoustě lidí včetně mě budou sbíhat sliny, ale nad kterým visí obrovský otazník kvůli mladému a nezkušenému týmu. Twirlbound by chtěli vybrat 100 tisíc euro, čehož by soudě dle prozatímního průběhu kampaně měli bezpečně dosáhnout, a hru plánují vydat primárně na PC, Mac a Linux. Kdyby se zadařilo, rádi by se posunuli i na Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch.

Ale nepředbíhejme! Ještě zbývá 28 dní kampaně a žádané finance jsou sotva ve třetině. Pokud vše půjde zcela excelentně, Pine se na vašich obrazovkách objeví v listopadu 2018, ovšem crowdfunding je rizikový byznys – klidně to může být o pár měsíců nebo let později a nikdo ani nebude moc překvapený.

Nejnovější články