Mrazivá hra Impact Winter jde na survival žánr od lesa
zdroj: tisková zpráva

Mrazivá hra Impact Winter jde na survival žánr od lesa

10. 10. 2014 19:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Bok po boku dalším survival hrám se snad jednou postaví Impact Winter, ale nejdříve musí překonat první překážku - získat si přízeň hráčů na Kickstarteru. Vývojáři ze studia Mojo Bones chtějí na vývoj 95 tisíc liber, ke kterým mají zatím pravda docela daleko. Ale kampaň teprve začíná a Impact Winter se pokouší zpracovat survival tematiku trochu jinak než stále početnější konkurence. Na všechny nástrahy krutého světa nejste v Impact Winter úplně sami, když jako Jacob Solomon povedete tým přeživších v roli člena a především lídra týmu.

Když dojde na lámání chleba, tedy osobní střety a jiná dilemata, bude jejich rozseknutí často na vás. A tvůrci slibují, že na vývoj příběhu má mít vliv téměř všechno. Survival aspekt v Impact Winter zajišťuje zima - titul se odehrává v blízké budoucnosti poté, kdy na Zemi dopadl asteroid, zničil skoro veškerý život a nastartoval sled událostí, které způsobily novou dobu ledovou. Celá Zem je zasypaná neuvěřitelným množstvím sněhu, venku je permanentní chumelenice a za třicet dnů přijede blíže nespecifikovaná pomoc. A vy těch třicet dnů musíte přežít.

K přežití vám pomohou jak členové skupiny, tak věrný android Ako-Light. Vedle adventurních aktivit dojde v Impact Winter i na nezbytné RPG prvky a chybět nesmí ani craftování - budete stavět a vylepšovat základnu v kostele, sestavovat různé upgrady atd. Minimálně upgrady budou potřeba, protože na zamrzlém světe nejste sami. A nemyslím tím ostatní členy družiny.

Naopak vás mohou přepadnout nepřátelé a hrozbou členy vašeho týmu je též mráz, nachlazení nebo i obyčejná deprese. V roli lídra máte všechny na starosti, nesete odpovědnost za celou skupinu a jejich život tak bude často ve vašich rukou. Každý člen týmu má přitom jiné schopnosti: vaším úkolem je maximalizovat využití každého člena týmu a neposílat například technika do divočiny na lov.

Impact Winter zdroj: tisková zpráva

Impact Winter působí slibně, protože minimálně "papírově" hra nepůsobí jako kopírka zavedených konceptů - nabízí zajímavý twist a vlastní verzi stávajících pořádků, což nikdy není na škodu.

Nejnovější články