Lunar Survival představuje alternativní realitu „neúspěšné“ mise Apollo 18
zdroj: tisková zpráva

Lunar Survival představuje alternativní realitu „neúspěšné“ mise Apollo 18

24. 10. 2016 12:31 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Apollo 18 je jedna ze zrušených misí NASA, které měly za cíl prozkoumat povrch Měsíce. Kanadské studio Alina Digital se ovšem rozhodlo pracovat s myšlenkou, že mise nebyla zrušená, ale proběhla – ovšem přistání bylo neúspěšné a vy se v roli osamělého přeživšího snažíte najít cestu zpátky na zem. A protože tvůrci z Aliny popustili uzdu své fantazii, nebude na vás v Lunar Survival čekat jenom nehostinné prostředí, ale i vesmírní náckové.

Jde o klasický konspirační thriller, zasazený ale do podoby vesmírného survivalu. Víc než to, jak se tu vzala německá lunární základna, budete řešit způsob, jak se k ní dostat. Hra není rozdělená na mise, ale otevře se vám celý prostor, kde můžete improvizovat s omezenými prostředky, které máte k dispozici. Ostatně, pokud se vám nepovede opravit klíčové systémy, třeba vůbec německou stanici neobjevíte.

Zdá se, že hra bude kombinovat prvky explorativní adventury a survivalu, kde po vás půjde absence kyslíku. Nejdříve musíte opravit lunární rover, zkusit nějak navázat spojení se Zemí a následně řešit, jak se případně z Měsíce dostat. Kde se tu vzala základna se symbolikou Třetí říše, to už je jen taková třešnička na dortu. Tedy, možná…

zdroj: Archiv

Alina Digital jsou se svou hrou na Kickstarteru, kde požadují 13 tisíc kanadských dolarů. Hru získáte už za příspěvek 20 dolarů. Tvůrci se zdají být jistí tím, že hra vyjde, a peníze potřebují, aby měli volnější ruce při dalším vývoje. Kdy přesně ale hru dokončí, neví. Rámcově počítají ještě s rokem vývoje.

Nejnovější články