Lara Croft 2x na iOS: remake Tomb Raider 1 a nová karetní hra
zdroj: tisková zpráva

Lara Croft 2x na iOS: remake Tomb Raider 1 a nová karetní hra

23. 12. 2013 16:59 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Snili jste v mládí, že se budete dotýkat Lary Croft a jejích schválně přepálených křivek? Nestyďte se, řekl bych, že jste v tom nebyli sami. Navíc máte nyní šanci své mladistvé myšlenky oprášit a jde jen o to, jestli se vám do toho bude chtít. Pro iOS stroje totiž v posledních několika dnech vyšly hned dva tituly s Larou Croft - každý s trochu jiného žánrového soudku a vlastně i z jiné doby. Zatímco free to play karetní záležitost Lara Croft: Reflections je absolutní novinkou, iOS verze Tomb Raider I je pro možnosti a potřeby mobilních platforem upravená legendární akční adventure z roku 1996.

Vlastně se ani nemusíte rozhodovat, které Lary Croft se chcete na své provizorní mobilní stanici dotýkat. Lara Croft: Reflections je zdarma, protože spoléhá na nákupy uvnitř aplikace. Stejně tak spoléhá, že si zajistíte připojení k internetu, protože bez něj hra vůbec nefachá. Pokud vás ani jedna z podmínek neodradí, pak na vás prý čeká „epické karetní dobrodružství“, ve kterých sbíráte a kombinujete karty zastupující akce, útoky a zbraně.

Nejde samo sebou jen o sběr, ale o použití karet v bojích proti bossákům a dalším živým hráčům. Multiplayerová složka hry bude zjevně plnit podstatnou roli, protože jako jeden z hlavních prvků jsou zmíněny kooperativní bitky proti bossákům. Nechybí však ani PvP souboje, ve kterých můžete jiné hráče nejenom na hlavu porazit, ale ještě je okrást o nejlepší karty. Lara Croft: Reflections najdete za tímto odkazem, ale jestli vás kartičky nezajímají, nebo dáváte přednost naprosté klasice, mohl by vás spíše uspokojit odkaz na mobilní verzi prvního Tomb Raidera.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Aktuálně vás první Tomb Raider přijde zhruba na dvě pětky, což je méně než mytické pivo, které řada mudrců tak ráda užívá k demonstraci hodnoty prakticky čehokoli. Obrázky už pravda nejsou tak hezké a nevyzařují intenzivní atmosféru jako před těmi skoro dvaceti lety, ale mobilní platformy snesou mnohé. Navíc za cenu třetinky piva v nejobyčejnější nádražce dostanete obsahově regulérní dobrodružství Lary Croft na 10+ hodin, doplněné v záchvatu rozdavačnosti o dvojici kapitol, které původně nabídla znovu vydané verze TR v roce 1998. Tak alespoň hru prodává oficiální popisek, který nezapomíná zmínit podporu ovladačů od Logitechu a Moga.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Většina z vás ale bude mobilní verzi prvního Tomb Raidera stejně hrát bez pomoci ovladače a v tom případě mám jisté pochybnosti, jak se bude hra ovládat. Přeci jenom, přesná navigace hranaté Lary prostředím, které je plné nástrah, byla pro úspěch nezbytná. Lze dostatečné přesnosti dosáhnout s pomocí virtuálních čudlíků? Nezbývá než to vyzkoušet.

Nejnovější články