Kooperativní akce Metal Gear Survive představuje odbočku od klasických her série
zdroj: tisková zpráva

Kooperativní akce Metal Gear Survive představuje odbočku od klasických her série

17. 8. 2016 14:24 | Novinky | autor: Adam Homola |

Jak Konami slíbila, tak také učinila a představení nové hry ze série Metal Gear na sebe nenechalo po odchodu Kojimy dlouho čekat. Novinka se jmenuje Metal Gear Survive, vyjde příští rok a půjde o multiplayerovou kooperativní akci se stealth prvky, která se má dívat na známá témata série novou optikou. Vývojáři slibují unikátní herní mechaniky a časové zasazení po Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.

Metal Gear Survive totiž z Ground Zeroes vychází, respektive navazuje na jeho konec a Konami hru staví do pozice dalšího dílu velké skládačky jménem Metal Gear Solid V. K tomu už patří Ground Zeroes, Phantom Pain, Online a nově i Survive. Hra tak pojede na stejném enginu a nabídne hratelnost vycházející z Phantom Pain.

Tvůrci nebyli příliš konkrétní, ale s největší pravděpodobností se budou postavy ovládat víceméně stejně jako v Ground Zeroes a Phantom Pain a chybět nebudou ani některé zbraně známé z pátého dílu. K tomu přibude i několik nových zbraní a možností, jako například speciální luk, nebo zbraně na blízko. Jak ve svém rozboru trefně podotýká IGN, trailer by mohl naznačovat také sbírání surovin, crafting a vylepšování zbraní. Vývojáři zatím nic z toho nepotvrdili, tudíž zatím nelze ani jednu z těchto věcí vyloučit.

I přes navázání na konec Ground Zeroes se zde nedočkáme dalšího prequelu pro Phantom Pain. Metal Gear Survive si už během zřícení a potápění mother base vytváří alternativní realitu pomocí nevysvětlených červích děr v nebi. Ty pohltí vojáky, kteří se pak objeví v podivné pouštní oblasti plné nedostavěných struktur a „biologických hrozeb“. 

Konami zmiňuje, že se postavíte i masivní hrozbě, což ostatně naznačuje i konec traileru, kde je vidět, že se blíží něco většího, než jen obyčejní zombíci, nejspíše místní verze Metal Gearu. Abyste přežili, musíte spolupracovat s ostatními. Detaily a míru spolupráce zatím neznáme, vzhledem k absenci záběrů přímo z hraní hry.

Za připomenutí stojí, že Metal Gear Survive není zdaleka první vedlejší hra, která se od hlavní série vzdaluje svým tématem či přímo hratelností. Když pomineme odklon samotné Phantom Pain od zajetého mustru, můžeme vzpomenout například na Metal Gear Acid – karetní tahové RPG. Nebo mobilní střílečku „na kolejích“ Metal Gear Touch.

Svým způsobem byl odklon od zajetých pořádků i Metal Gear Rising: Revengeance, nebo mobilní Metal Gear Solid: Social Ops. Pro sérii tak nejsou různé na první pohled podivné odbočky ničím novým a až příští rok ukáže, jestli si Metal Gear Survive najde své místo na slunci, nebo jestli skončí po boku Umbrella Corps.

Nejnovější články