Konečně vyšla PC verze krásné logické adventury Pavilion
zdroj: tisková zpráva

Konečně vyšla PC verze krásné logické adventury Pavilion

26. 9. 2016 10:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

O nezávislé puzzle adventuře Pavilion jsme poprvé psali před třemi lety. Tehdy Adam představil zajímavý projekt, ve kterém se hráči ujímají role takzvané čtvrté postavy. Tedy někoho, kdo svět hry ani postavy neovládá přímo, ale prostřednictvím celé řady činností – navádět hlavního hrdinu lze například rozsvěcením lamp, odemykáním vrat a podobně. A pustit se do toho můžete klidně hned teď, protože po několika odkladech první část Pavilion konečně vyšla pro Windows, Mac a Linux.

Hra měla vyjít v roce 2013, což ovšem tvůrci nestihli, a po oznámení Vita a PS4 verzí jsme se dozvěděli o datu druhém, které bylo stanovené na loňský rok. Jenže ani do něj se tvůrci nevešli. Vyšlo jim to až napotřetí - nyní. První ze dvou plánovaných částí si můžete pořídit za 10 euro (cca 270 korun) na Steamu či na Humble Store, druhá část vyjde ve formě DLC v průběhu příštího roku. Verze pro konzole vyjdou podle webu hry do konce tohoto roku.

Ať už ale chcete Pavilion hrát na jakékoli z platforem, čeká vás provázení drobné postavy surrealistickým a ručně malovaným světem plným hádanek, které řešíte manipulací s prostředím na sto a jeden způsob. Bude to zábavné, nebo Pavilion sází jenom na krásnou stylizaci? Uvidíme brzy, recenze už je na cestě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články