Klepto je nezávislá simulace (ne)obyčejného zloděje
zdroj: tisková zpráva

Klepto je nezávislá simulace (ne)obyčejného zloděje

4. 9. 2015 15:07 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Občas ve hrách hrajete nějakou zápornou postavu a tentokrát tomu bude i v simulaci Klepto, kde si zahrajete za... zloděje. Tedy toho chlapíka, který způsobí, že z vašeho domova se stane znesvěcený a hlavně vyrabovaný prostor. Necítím moc náklonnosti k hraní za podobného chlapíka (nad Garettem přivřeme oči), ale kdo ví, třeba tahle hra pomůže několika titulním kleptomanům k ukojení jejich potřeb virtuálně. Tedy pokud vyjde, protože jde o maličký, nezávislý projekt, který potřebuje podporu skrze crowdfunding.

Tým Meerkat Gaming chtějí na IndieGoGo pouhých 2500 dolarů, což znamená, že celá Klepto nebude moc drahá, ale přesto převyšuje rozpočtem finanční rezervy malého studia. Ti by chtěli vytvořit sandboxový simulátor zločinecké kariéry, kde se vypracováváte od naprostého zlodějského amatéra až k pozici profíka, před nímž sejfy praskají děsem.

Jak vám napoví trailer, hra nepatří mezi nejpohlednější a má dost hranatou grafiku, ale třeba si to vynahradí hratelností. Ve hře budou velkou roli hrát převleky a nástroje. Zatímco jako amatér se většinou k cíli prostě vlámete dveřmi či oknem, jako profík už budete mít nástroje, které použití zabezpečovací systémy proti majiteli, nahackujete se kamerového systému a nejhlasitější zvuk z vaší vloupačky bude představovat cvaknutí vyříznutého skla.

Tomu asi budou odpovídat i cíle vašich zlodějských aktivit. Zatímco jako zelenáč, alespoň dle videa, budete muset kromě cetek krást i konzervy a marmeládu, expert nejspíše sáhne po honosnějším cíli jako jsou umělecká díla. Tvůrci do hry chtějí zakomponovat i multiplayer a také se počítá s podporou VR systémů. Zda se jim to podaří je ve hvězdách, ale Klepto můžete podpořit na IndieGoGo a nebo Steam Greenlight.

zdroj: Archiv

Nejnovější články