Karateka se dočká remaku od vlastního stvořitele
zdroj: tisková zpráva

Karateka se dočká remaku od vlastního stvořitele

15. 2. 2012 18:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jméno Jordana Mechrena bude asi navždy spjato s faktem, že vytvořil legendární titul Prince of Persia.

Nicméně, mnozí z nás si pamatují i hru, které (pravděpodobně) říkali mezi kamarády jednoduše „karate“, a která nese velmi podobný název – Karateka. Děj je přitom prakticky stejný, jako v "Princovi". Zlý Akuma unese princeznu Mariko a na vás je, abyste ji zachránili.


Mechner vytvořil Karateku v roce 1984 pro Apple II, zatímco chodil na universitu. Nu a nyní se Mechner rozhodl, že by hra měla mít svůj remake. „Je úžasné, že si lidé i po těch letech pořád Karateku pamatují. Nějak cítím, jako kdyby byla osmdesátá léta zase kolem nás. Byl jsem šokován, když jsem byl v roce 2010 v Moskvě na tiskové konferenci k filmu Princ z Persie a novináři se mě zeptali na Karateku“.

Ostatně, z Mechnerových vyjádření je jasně cítit, že síla nostalgie prostě Karateku vyzdvihuje v lidských myslích do výšin. Ostatně, ta hra skutečně byla výjimečná. Dle svých slov má Mechner k dispozici malý tým a působí v roli kreativního ředitele. Remake Karateky chce vyvíjet sám, nezávisle. Rozpočet hry bude umírněný a distribučními kanály budou PSN a XBL, o PC zatím ani slovo. Dá se ale čekat, že i sem si svou cestu hra najde. Navíc ji můžeme čekat ještě v tomhle roce.

„Vývoj původní Karateky byla práce z lásky. To, že ji tolik lidí přijalo a mluvilo o ní pro mne bylo skutečnou odměnou. Jsem pokaždé překvapen, když slyším, jakou odezvu tahle hra měla. Tím, že připravuji remake Karateky chci uctít původní hru. Ta nová bude kompaktní a rychle přístupná hra, která bude plynulá, atmosférická a krásná“.

Tak se připravme na nostalgický návrat.

Nejnovější články