Jay a Silent Bob budou mít vlastní hru v podobě mlátičky Chronic Blunt Punch
zdroj: tisková zpráva

Jay a Silent Bob budou mít vlastní hru v podobě mlátičky Chronic Blunt Punch

24. 2. 2016 11:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Režisér, scenárista a herec Kevin Smith je u nás populární především díky svému nejasně ohraničenému universu View Askewniverse, které charakterizuje dvojice Jay a Silent Bob. Ne vždy se oba dva musí objevit v hlavních rolích, ale v první hře této potrhlé dvojce tomu tak bude. Na vývoj titulu Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch vybírají tvůrci peníze na crowdfundingovém portálu Fig a role obou postav samozřejmě dabují Kevin Smith a Jason Mewes.

Je třeba zdůraznit, že nejde o Smithův projekt. Jeho a Mewese oslovil nezávislý tým Interabang Entertainment, který už rok na hře pracuje a k dokončení bude potřebovat peníze z crowdfundingu (protože jim prý na hru, kde se kouří, distribuuje tráva a neustále žádný vydavatel peníze nedá). Žánrově je Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch beat'em up bojovka, ovšem s pár triky v rukávu, které by jí mohly odlišit od konkurence.

Kromě klasických komb můžete čekat promyšlený systém urážek. Taktéž je řetězíte do komb, a zatímco klasické útoky ubírají protivníkům životy, urážky a poznámky mu snižují sebevědomí. Někdy ale můžete nastavit vstřícnější tvář a naopak lichotkami protivníka získat na svou stranu.

Děj je pak praštěný, jak se na hru jen se dvěma cvoky patří – Jay a Bob přišli o zákazníky, které odlákalo blízké obchodní centrum. Tváří se jako takřka utopická společnost, ale velmi brzy se ukáže, že jde o despotický stát ve státě ...vlastně centru, který pod nablýskanou fasádou skrývá tvrdou diktaturu. Takže přišel čas vaše zákazníky osvobodit.

Tvůrci z Interabang Entertainment požadují na Figu 400 tisíc dolarů, což rozhodně není málo. Navíc, vizuální stylizace mi přijde poněkud tuctová i ve své karikované formě. Na druhou stranu, spolupráce s Kevinem Smithem a dalšími jeho kolegy z Askewniverse zjevně zní dostatečně atraktivně. Jay and Silent Bob: Chronic Blunt Punch! vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4, ovšem až v lednu 2018, pokud se tedy projekt zaplatí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články