Iron Wings připomíná mix Ace Combat a Indiana Jonese
zdroj: Vlastní foto autora

Iron Wings připomíná mix Ace Combat a Indiana Jonese

18. 11. 2016 16:23 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

S pozoruhodným projektem se na Kickstarteru objevilo italské studio Naps Team, které je v herním byznysu už dvě desítky let a vydalo hry na snad všechny myslitelné platformy. Asi nejvíce jsou hrdí na svou mlátičku Gekido z PlayStationu, nicméně Iron Wings, jak se jejich nový titul jmenuje, pochází ze zcela jiného soudku. Jde o leteckou akci (nečekejte žádný simulátor), která vás zavede do druhé světové války. Navíc budou letecké bitvy občas přerušené akčními sekvencemi na zemi.

Jak vám ukáže video z kickstarterového projektu, velkou roli zde bude hrát příběh a konspirace, trochu zavánějící okultismem, která připomíná zápletky Indiana Jonese. Jádro hry by ale mělo vězet v leteckých soubojích a pevně daném scénáři, který má naopak blíže k letecké akci Ace Combat, která vždy sázela na filmové momenty a celkový styl.

Příběh k sobě po letech svede dva dávné přátele, Jacka a Amelii, kteří budou zároveň hlavními hrdiny hry, každý se svým letadle. Zatímco Amelia létá s nádherným F4U Corsair, Jack má v rukách knipl ještě krásnějšího P-38 Lightning. Každé z letadel bude mít v misi trochu jinou výbavu a schopnosti a vy se budete moci mezi piloty volně přepínat a nebo jim dávat rozkazy. Teoreticky by ve hře mohl fungovat i klasický kooperativní multiplayer, ale to je už otázka stretch goalů, protože tvůrci ví, že udělat multiplayer pořádně není žádná legrace.

Jack s Amelií jsou členy jednotky, která jde po německém generálovi Adlerovi a jeho jednotce Ahnenerbe, která společně s nacistickými archeology a vědci hledá zbraň skrytou v dávných artefaktech. Ano, je zvláštní, že se osud této mise bude odehrávat právě v nebeských duelech, ale třeba to tvůrci správně odůvodní.

Jak si můžete prohlédnout na záběrech, Naps Team už na hře nějaký ten pátek pracují a nejsou na Kickstarter jen se sliby. Animace postav ve filmečcích sice mají k dokonalosti daleko, ale samotné záběry z leteckých soubojů vypadají opravdu dobře. Jen jednu výtku bych měl. Zdá se, že Iron Wings bude optimalizovaná na ovládání myší. Tvůrci o tom nic konkrétního neříkají, ale doufám, že primární bude joystik nebo alespoň gamepad, protože oba mají k přirozenému pohybu kniplu logicky nejblíž.

Naps Team chtějí vybrat 100 tisíc eur, což není málo, tím spíš, že zatím mají na kontě jen něco přes 7 tisíc. Do konce ještě ale zbývá víc, než měsíc. Iron Wings by měla vyjít na PC a pak snad i PS4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články