Fotbalová PES 2016 vyjde už v září, stále s exkluzivní Ligou mistrů
zdroj: tisková zpráva

Fotbalová PES 2016 vyjde už v září, stále s exkluzivní Ligou mistrů

12. 6. 2015 16:17 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Každoroční fotbalový souboj bude pokračovat i letos a Konami do něj vstoupí dříve, než jsme byli zvyklí. Čerstvě oznámená PES 2016 totiž vyjde už 18. září a to na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360. Navíc se na souboj připravuje celou řadou novinek a vylepšení, plus prodlouženou smlouvou s UEFA, která jim dává právo na exkluzivní využití Ligy mistrů, Evropské ligy a Superpoháru. Do 20. ročníku PES ponese na obalu jako ikonickou hvězdu Brazilce Neymara Jr.

Co se týče letošních novinek, Konami se chlubí spoustou věcí, jež mají za cíl opět udělat virtuální fotbal o něco reálnější. Výrazně vylepšený by měl být systém kolizí, což by mělo zajistit unikátní situace v závislosti na typu a úhlu střetu. Systém fyziky a nový model ovládání by měl prospět ke zcela novým bitvám ve vzduchu. Levým analogem budete ovládat skákajícího hráče, abyste naskočili do jiného, čimž jej přinejmenším vyvedete z rovnováhy, případně bude analog sloužit k nalezení lepší pozice pro hlavičku či volej.

PES 2016 taktéž vylepší systém ovládání v situacích jeden na jednoho. Hráči by měli zaznamenat výrazné zlepšení odezvy fotbalistů, přičemž systém náznaků, kliček apod vám pomůže rozhodit obránce. Prim bude hrát vaše rychlost a načasování, díky nimž obránce obejdete. Bránící hráči ale také neodejdou s prázdnou, protože perfektně načasované obranné zákroky ještě výrazně odstaví bráněného hráče z akce. A do třetice brankáři dostanou nové vlastnosti, které budou lépe definovat, zda gólman míč spíše chytí, vyrazí, zkusí vykopnout apod.

Lepší bude hráčská AI, kdy vylepšený systém týmové strategie umožní lepší kombinace, protože hráči budou lépe nabíhat a zároveň umožní manuálně spouštět chytré narážečky. Nu a kosmetická, leč sympatická změna se týká hráčských oslav, nad nimiž budete mít kontrolu a podle toho, jak mačkáte tlačítka hráč případně předvede nějakou svou unikátní „akci.“

zdroj: Archiv

Mezi další výrazné změny Konami řadí v letošním ročníku hned několik věcí. Došlo ke kompletnímu přepracování Master League. Konami prý přetvořili každý prvek, došlo k předesignování menu, zakomponován je nový systém přestupů a celkově by měla PES 2016 představovat v rámci oblíbeného modu zcela zásadní změny.

Společně s vylepšováním Fox Engine bude mít hra i působivější vizuální zpracování a to včetně detailů jako jsou spršky vody, když hráč provede v dešti skluz či vykopnutý drn, když se vám povede prudká střela. Trávníky dostanou nové textury a velké změny uvidíte i v nočních zápasech a osvětlení zápasu umělými světly.

S tím souvisí i další velká novinka, jíž jsou dynamické změny počasí. Znamená to, že během zápasu může začít pršet, což od vás bude vyžadovat trochu jiný přístup k hraní, protože déšť ovlivňuje jak fyzikální vlastnosti míče, tak i třeba zrychlení hráčů. S nevhodným obutím třeba obránci spíše při osobce upadnou. S pohybem hráčů je spojená i úprava zobrazení pohybu. Oproti minulému ročníku v PES 2016 najdete trojnásobek animací. Brankáři se dočkají nových animací chytání, hráči v poli pak střelby, přihrávek, driblinku atd. Nový systém ovládání v situacích jeden na jednoho zaručí, že třeba můžete naznačit pohyb na jednu stranu, čímž protihráče vyvedete z rovnováhy, načež vyrazíte na druhou.

Změny fyziky se týkají i míče, který by se měl chovat opět o něco reálněji. Změn dozná i mód myClub, který dostane systém hráčských úrovní a také fotbalisty exkluzivní pro tento "manažerský" mód. Dynamická kamera bude mít širší pole rozhledu, takže se na hřišti lépe zorientujete. Obrazově PES 2016 doprovází kromě teaseru výše i čerstvý trailer a první kvarteto obrázků.

zdroj: Archiv

Nejnovější články