East vs. West přesune Hearts of Iron sérii do doby Studené války
zdroj: tisková zpráva

East vs. West přesune Hearts of Iron sérii do doby Studené války

8. 10. 2012 17:55 | Novinky | autor: Petr Poláček |

To to ale trvalo! Parádní strategická série Hearts of Iron se konečně přesouvá napříč historií blíže k současnosti a doufejme i do budoucnosti, když v dalším díle hodlá zpracovat období Studené války. East vs. West: A Hearts of Iron Game má vyjít ve třetím kvartále příštího roku, a jak už je pro sérii obvykle, nabídne vám možnost vést mezi lety 1946 – 1991 k úspěchu či neúspěchu jakýkoli stát na Zemi.

Starat se budete o diplomacii, politiku, ekonomiku, ale hlavně o armádní záležitosti. Vysvětlit nováčkovi komplexní systém Hearts of Iron her je dosti obtížné, takže v kostce jde vlastně o mnohonásobně detailnější variaci na model Civilizace, který se vyžívá ve využití přesných historických faktů, událostí, osob a tak dále. Se zvoleným státem se tedy budete pokoušet o světovou dominanci vojensky, ideologicky nebo diplomaticky, přičemž výběr státu sám o sobě ovlivní obtížnost hry.

zdroj: Archiv

Je jasné, že takové Československo nebo Mongolsko bude mít poněkud jinou výchozí pozici, než třeba Sovětský svaz nebo Spojené státy. Rovněž budete vynalézat nové technologie, vyhrožovat si vzájemně s jinými státy shození atomovky, budete používat špióny, vysílat na území cizích států guerilla jednotky a připravovat se na to, že vás může i nejlepší spojenec bodnout diplomatickou kudlou do zad. Od toho tady ale bude Organizace spojených národů, před jejímž shromážděním si můžete na bývalé spojence stěžovat.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Vedle boje proti dynamické AI můžete samosebou zabřednout do boje v multiplayeru až pro 32 hráčů a nechybí ani podpora modifikací. Suma sumárum, je nač se těšit. Zatím tedy papírově. Otázka zní, s jakým státem vyrazíte do "boje", a kterou historickou událost byste vlastním konáním nejraději přepsali?

Nejnovější články