E3 2015: Co vás čeká a nemine na Games.cz?
zdroj: tisková zpráva

E3 2015: Co vás čeká a nemine na Games.cz?

12. 6. 2015 19:45 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Filmaři mají festival v Cannes, fanoušci aut Frankfurt Motor Show, ajťáci se těší na CES a hráči? Pro ty je tady už neuvěřitelným dvacátým rokem (!) výstava Electronic Entertainment Expo neboli E3. Její aktuální jubilejní ročník začne v americkém Los Angeles už v pondělí 15. června a na Games.cz se vás, stejně jako každý rok, pokusíme tím herním šílenstvím bezpečně provést tak, aby vám neuniklo nic zajímavého a nemuseli jste se zabývat zbytečným balastem. Náš speciál k E3 2015 právě startuje.

Přímo na místo do Los Angeles jsme vystali trojčlennou výpravu vedenou naším šéfredaktorem Petrem Poláčkem. Společně s ním se za velkou louži vydali zkušený harcovník Miloš Bohoněk a E3 nováček Jakub Kovář, takže dojmy vám zprostředkujeme ze všech možných úhlů pohledu. V Praze se pak o tradiční novinkový servis postarají Aleš Smutný, Adam Homola a Honza Konfršt a konečně, tradičním vysíláním našeho E3 studia vás v roli moderátora provede Lukáš Grygar.

Jedna adresa vládne všem

Středobodem naší snahy bude tedy E3 2015 speciál, což je stránka, kde naleznete všechno podstatné z výstavy – dojmy, blogy a videa od kluků z Los Angeles, přímé přenosy a videozáznamy z tiskových konferenci, ale i oznámení všech zajímavých her včetně videí a obrázků z nich.

S pomocí záložek si v E3 speciálu můžete snadno vyfiltrovat, jestli chcete číst články od nás z Prahy, nebo jen články od kluků z LA (záložka Živě z LA). V záložce s E3 fotogalerií najdete všechny momentky, které kluci během výstavy nacvakají a nahrají na náš Instagram.

Pokud E3 sledujete opravdu bedlivě a zajímá vás, co si o průběhu výstavy myslíme my v redakci i naši hosté, zajímat vás bude záložka s programem živého vysílání. Krom komentovaných přímých přenosů z konferencí Microsoftu, Sony, EA, Nintenda, Ubisoftu a Square Enix pro vás máme na každý den připraveny dva živé vstupy.

Studio E3 2015

Každý den v deset dopoledne se přímo z LA se svými dojmy přihlásí kluci v pořadu Praha volá E3, zatímco v šest odpoledne (v úterý už ve čtyři) zasedne Lukáš s vybranými hosty ke zhodnocení daného dne na E3 ve speciálních vydáních podcastu Fight Club. Pokud se nic zásadního nepokazí, můžete se těšit na komentáře Lukáše Macury, Martina Roty, Karla Drdy, Honzy Olejníka, Honzy Smejkala, Franty Fuky, Zuzky „Baty” Cinkové nebo kluků z vývojářského týmu Hyperbolic Magnetism. Noví hosté každý den by měli zajistit, že nebudete nuceni poslouchat pořád dokola naše názory, které i z podcastů už tak důvěrně znáte.

Na proklikání E3 2015 speciálu máte dost času až do pondělního podvečera, kdy se v 18:25 setkáme poprvé u přímého přenosu z tiskové konference Microsoftu, kterou přijde komentovat bývalý šéfredaktor Score Honza Vrobel. Následovat bude od 21:55 přímý přenos z tiskové konference Electronic Arts, během které se k Lukášovu komentáři připojí Martin Bach. Na půlnoční tiskovku Ubisoftu pak dorazí jako host Honza Olejník.

Prezentace Sony, jakkoli bývá zajímavá, začne až ve tři hodiny ráno z pondělí na úterý. Většina z vás si pak může ráno pustit záznam, ale kdo vydrží, dočká se v našem přímém přenosu zasvěceného komentáře Petra Bulíře. Jako pokerový profík je na nestandardní „pracovní“ hodiny zvyklý, což je dobře. Je žádoucí, aby aspoň někdo z nás byl čerstvý a z funkčním mozkem...

Sérii tiskovek pak bude pokračovat i v úterý, kdy se v šest odpoledne ohlásí se svým Digital Eventem Nintendo, kterou z nás ve studiu tradičně okomentuje Lukáš Macura. O hodinu později pak vše uzavřou Square Enix, jejichž konferencí vás provede další starý známý Farid Starman.

3...2...1...START!

Games.cz a E3 speciál ale sledujte už od pondělního rána, kdy pro vás postupně začneme zpracovávat nová oznámení, videa a obrázky z konference Bethesdy, která se odehraje v noci z neděle na pondělí (naživo ji vysílat nebudeme, ale o informace z ní samozřejmě nepřijdete). V mezičase s námi můžete být v kontaktu nejenom tady v diskusích na Games.cz, ale též na našem Facebooku, Instagramu a Twitteru. Ostatně, vaše postřehy na konto E3 můžete pro nás a ostatní čtenáře dostat do našeho Twitter feedu velmi jednoduše s pomocí hashtagu #gamescze3

Nejnovější články