Double Fine Adventure vyjde později, s lepšími bonusy pro dárce
zdroj: tisková zpráva

Double Fine Adventure vyjde později, s lepšími bonusy pro dárce

28. 2. 2012 11:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Původní datum vydání pro veřejností sponzorovanou adventuru ze staré školy od Double Fine byl říjen. Na ten teď můžeme zapomenout. Double Fine totiž v novém updatu na Kickstarteru oznámili, že v říjnu hra rozhodně nevyjde. Proč? Už to jednoduše není jen malý projekt za původně plánovaných 400 tisíc dolarů. Double Fine Adventure má teď na kontě přes dva a čtvrt milionu dolarů a do uzvaření dotací zbývají ještě dva týdny. Teoreticky by se tak mohl projekt vyšplhat přes tři miliony dolarů, i když tempo nových příspěvků výrazně zpomalilo.

Rozpočet Double Fine Adventure už tak překonal rozpočet všech starých adventur typu Monkey Island, Grim Fandango, Full Throttle, Day of the Tentacle a dalších. Tim Schafer v různých rozhovorech zmiňoval rozpočty většiny her od Double Fine a abyste měli představu, co by se dalo za dva miliony dolarů udělat, tak například rozpočet posledních stahovatelných her od Double Fine se pohyboval kolem dvou milionů dolarů. Konkrétně je řeč o Stacking, Iron Brigade a Costume Quest. Produkční hodnoty Double Fine Adventure by tak mohly být podobné, nebo ještě větší, než u těchto her.

Například rozpočet stařičké Day of the Tentacle byl 600 000 dolarů, z čehož celou polovinu sežral pouze dabing. A pokud by vás zajímalo, na kolik vyšli Psychonauti, tak to je už trochu jiná liga - kolem 13 milionů dolarů. To už by se na Kickstaretu vybíralo těžko. Pokud by teda nepřispěl Notch...

Double Fine zároveň s odkladem hry oznámili rozšíření odměn pro ty, kteří na projekt přispěli alespoň třicet dolarů. Pokud jste tedy jako já dali třicet, dostanete nově navíc ještě digitální soundtrack samotného dokumentu o hře. Pokud jste přispěli sto dolarů, dostanete navíc hru v krabici ve speciální edici a dokument o tvorbě na DVD nebo Blu-Ray. Pokud jste dali pětikilo, dostanete Double Fine Adventure Book - knížku s artworky, povídání o vývojářích, kusy scénáře a další lahůdky. Tuhle knížečku dostanete i pokud jste dali 60 dolarů, ovšem to už pouze jako PDFko.

Kluci z Double Fine si taky připravili nové video, které bylo natočeno ještě před tím, než rozjeli Kickstarter kampaň. Tentokrát se tam o samotné Double Fine Adventure moc nedozvíte, ale dva adventurní velikání a veterání, Tim Schafer a Ron Gilber (dříve klasické adventury, naposled třeba DeathSpank), si spolu povídají o adventurách obecně. A je to nadmíru zajímavé. Třeba Ron Gilbert nepovažuje L.A. Noire za adventuru (my nesoulasíme) a myslí si, že adventury vůbec neumřely, naopak. Mají minimálně stejnou popularitu, ne-li větší. Adventury se totiž podle Gilberta prodávají pořád víceméně stejně jako dřív, “problém” je v tom, že jiné žánry jsou v dnešní době výrazně populárnější. Na krátkou verzi dialogu se můžete podívat pod textem, plnou verzi (35 minut) najdete na YouTube.

zdroj: Archiv

Nejnovější články