Dishonored 2 doprovodí komiksy a romány z období mezi oběma hrami
zdroj: tisková zpráva

Dishonored 2 doprovodí komiksy a romány z období mezi oběma hrami

26. 5. 2016 14:20 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ještě, než vyjde 11. listopadu Dishonored 2, budete mít šanci opět se ponořit do steampunkového světa ve čtveřici komiksů a románové trilogii. Jak už víte, druhý díl se odehrává patnáct let po událostech jedničky. Čtyřdílný komiks, který vydá nakladatelství Titan Comics, vás zavede zpátky do Dunwallu, dvanáct let po finále prvního dílu. Váš hrdina Corvo Attano se v něm snaží najít učedníka a zároveň se musí vyrovnat se svou minulostí. Možná se tak dozvíme, jak se Emily dostala ke svým schopnostem.

Scénář bude mít na svědomí Gordon Rennie (2000 AD) a kresbu obstará dvojice Andrea Olimpieri a Marcelo Maiolo, kteří pracují třeba na Old Man Logan (ovšem pozor, nové sérii, ne té původní z roku 2008). První komiks vyjde 2. srpna a další tři díly budou následovat s cca měsíčními odstupy, přičemž komplet bude k dostání 29. listopadu.

Zmíněné romány vyjdou jako trilogie, ovšem před vydáním hry čekejte jen ten první Dishonored – The Corroded Man. Ten se objeví na pultech amerických a snad i britských obchodů v září a dějově by měl překlenovat události mezi oběma díly a tedy snad bude mít větší časový záběr, než komiksy. Další dva díly vyjdou v roce 2017 a budou se věnovat Corvovi i Emily.

Autorem knih je Adam Christopher, jehož dílo je u nás prakticky neznámé. V zahraničí zaujal především sci-fi hororem The Burning Dark, který se setkal se smíšenými reakcemi. Každopádně bude zajímavé sledovat, jak se s pomocí této spolupráce bude dařit Arkane Studios budovat universum Dishonored, které by se mohlo proměnit v stabilní platformu pro další příběhy, které nebudou o Corvovi a Emily. Ostatně, DLC k první hře, kde byl hlavním hrdinou zabiják Daud prokázala, že tento koncept může fungovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články