Director’s Cut verze Deus Ex 3 vyjde i na PC
zdroj: tisková zpráva

Director’s Cut verze Deus Ex 3 vyjde i na PC

12. 6. 2013 4:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Při oznámení Director’s Cut verze Deus Ex: Human Revolution jsem dosti nahlas brečel, že vyšperkovaná podoba hry bude dostupná pouze pro konzoli WiiU a ne i pro všechny zbylé platformy, na nichž výborná stealth akce původně vyšla. A protože jsem v tom nářku a pláči nebyl rozhodně sám, nechali se vývojáři z Eidos Montreal, respektive jejich nadřízení, ukecat a Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut tak někdy v tomto roce vyjde i na PC, PS3, X360 a Mac. Budu samozřejmě zvědavý na cenu vyšperkované verze a ve skrytu duše doufám, že nebude nutné za hru ještě jednou vysolit plnou sazbu. V článku uvedené změny, které Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut přinese oproti původní hře, by však případnou investici mohly do značné míry kompenzovat.

Ještě než se na úpravy a novinky, přítomné v Director’s Cut verzi DE:HR podíváme, zmíním jednu zajímavost. Nové prvky vázané na využití ovladače WiiU, budou na PC, Xbox 360 a PS3 emulovány skrze tablety, takže SmartGlass pro PC a X360, potažmo displej PS Vita u PS3 verze. Nejde o obvyklý přístup, a jako na experiment jsem na to nesmírně zvědav. Vraťme se však zpět k úpravám, které Director’s Cut verze nabídne…

Na první pohled nejviditelnější budou změny, které se dotýkají grafické a obecně technické stránky hry. Umělá inteligence by se měla chovat konzistentně a nepřekvapovat hráče výkyvy ve svém chování. Celý systém přerozdělování energie byl vybalancován, aby zejména při hře na nižší obtížnost umožnil hráčům použití většího množství augmentací a tím pádem i větší zábavu. Balanc systému se však dotkne všech obtížností hry, aby bylo jasno.

Po grafické stránce nabídne Director’s Cut verze lepší nasvícení a lépe zpracovanou mlhu i stíny. V zásadě se prý dá říci, že vyšperkovaný vizuál, který jste mohli na vlastní oči zažít třeba v DLC The Missing Link, bude aplikován na celou hru.

Právě DLC Missing Link, ale i předobjednávková mise Tongs’s Rescue a obecně všechna další DLC a bonusy, budou součástí definitivní verze Human Revolution. V případě prvních dvou jmenovaných lze očekávat i kompletní integraci do příběhové linie. Ani byste neměli poznat, že jde o doplňující obsah z DLC.

Dále nebude chybět komentář vývojářů k tvorbě jednotlivých aspektů hry přímo během hraní. Celkem jde o osm hodin materiálu! Pokud budete Human Revolution se zapnutým komentářem hrát, můžete se jistě těšit na celou řadu veselých historek z natáčení.

Pevnou součástí hry bude i průvodce/návod, který vám pomůže z bryndy kdykoli během hraní – dostanete se k němu z Neural hubu. Dále nová verze obsahuje kompletní achievementy doplněné o kousky z DLC, součástí hry bude třičtvrtěhodinové making of video, zajímavě zní možnost vybrat si ze čtyř možností přednastaveného rozložení tlačítek (pamatovat se bude i na leváky), a pokud vám nevyhovuje angličtina, budete si hru moci zapnout zvuk i titulky v celkem pěti jazycích.

Zcela očekávaná je v případě WiiU verze implementace nových herních prvků, které využijí Wii U Gamepadu s displejem, potažmo zapojení PS Vita či SmartGlass u ostatních verzí hry. Používat budete druhý screen k hackování, k odstřelování ve dvou krocích (na displeji ovladače a na obrazovce), ale i k prohlížení toolkitů, což v původní verzi hry probíhalo v menu hry.

Radar bude v nové verzi zobrazen na displeji ovladače a navíc půjde o hybrid radaru a 2D mapy z původní hry s více informacemi. Na displeji ovladače si do 2D mapy budete moci kreslit a psát poznámky a hinty. Na ovladač byl převeden náhled inventáře a při lootování se vám na displeji ovladače objeví detailní popis předmětů. Pokud nehodláte vyvedení některých herních prvků na displej tabletu či PS Vita využívat, tak nevadí, stále se máte nač těšit.

O předělaných soubojích s bossy už řeč byla. Nyní budou probíhat více v duchu celé hry, takže je budete moci řešit po svém díky předělanému layoutu bosáckých arén či levelů. Konečně bude možné bossáky zlikvidovat bez jediné vystřelené kulky, ale pokud je chce ustřílet, problém s tím hra mít rozhodně také nebude.

Nový herní mód New Game + vám umožní hrát kampaň znovu se všemi získanými augmentacemi a vybavením, zatímco infology budou obsahovat všechny informace (obrázky, text, videa) k danému objektu ve hře.

Wii U verzi bude možné hrát celou hru pouze na Wii U Gamepadu, u PC a X360 verzí to půjde asi jen stěží, na PS3/PS Vita si to umím představit.

Termín vydání Deus Ex: Human Revolution Director’s Cut stále neznáme, ale jsem nesmírně rád, že tvůrci vyslyšeli nejenom můj, ale obecný apel na to, aby původně pouze pro WiiU určenou verzi hry nakonec zpřístupnili na všech platformách. Hodní kluci to jsou, hodní. A holky taky, samozřejmě.

Nejnovější články