Díky samostatné hře Sven Co-op si můžete zahrát původní Half-Life v kooperaci
zdroj: tisková zpráva

Díky samostatné hře Sven Co-op si můžete zahrát původní Half-Life v kooperaci

25. 1. 2016 13:06 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jestli se nějaká firma staví ke komunitnímu vylepšování a přetváření svých her jednoznačně vstřícně, pak je to Valve. Na Steamu už povolila vydání hned několika samostatných her, které vychází z populárních modifikací, a rozšiřují či mění zejména první Half-Life. Vzpomeňte si na Black Mesa, nedávný Prospekt a další projekty, mezi které se řadí i Sven Co-op 5.0 – samostatná hra, která vychází z populárního modu, je zdarma ke stažení na Steamu a první díl Half-Life mění v parádní kooperativní jízdu.

Sven Co-op není novinka a výkřik poslední tvůrčí módy. První verze vyšla ještě jako HL modifikace v roce 1999, čili před úžasnými 17 roky a pouhé dva měsíce po vydání Half-Life. Jak autor Sven Viking uvedl před pár dny na ModDB, o několik verzí a milionů downloadů později vychází verze pátá na Steamu, což umožnilo svolení Valve z roku 2013, která tvůrcům povolila, krom jiného, i modifikaci HL enginu.

Základem Sven Co-op je obsah, který znáte z původní hry – podobné či stejné zbraně, nepřátelé, lokace, mise a tak dále. Kolem tohoto jádra tvůrci vystavěli robustní kooperativní mechanismy, díky kterým můžete společně s dalšími hráči absolvovat buď původní kampaň, nebo se vrhnout do některé z bezpočtu úrovní vytvořených v editoru. Samozřejmě museli tvůrci Sven Co-op řadu původních misí upravit, zvýšit výdrž nepřátel nebo jejich množství, aby design odpovídal hře více hráčů, potažmo je nutil k vzájemné spolupráci při řešení puzzlů či likvidaci nepřátel.

zdroj: Archiv

Sedmnáctiletá existence modifikace a nyní i samostatné hry je snad dostatečným důkazem, že Half-Life v kooperaci je v pojetí Vikinga a spol. zábava. Těžko by vydrželi vydávat nové a nové verze, kdyby po původním nápadu neštěkl ani pes. A když o něm nyní štěká polovina internetu, je asi nejvyšší čas, abyste sami zjistili, co na Sven Co-op všichni vidí. Stejně jako my. Tady máte pro jistotu odkaz na kartu hry na Steamu.

Nejnovější články