Datadisk pro skvělou 2D akci Awesomenauts přidá postavy i mapu a vylepší grafiku
zdroj: tisková zpráva

Datadisk pro skvělou 2D akci Awesomenauts přidá postavy i mapu a vylepší grafiku

22. 12. 2015 15:49 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrcům z Ronimo Games se v Awesomenauts podařilo úspěšně napasovat MOBA žánr do 2D grafiky a skrze datadisk Overdrive, který vyjde v březnu příštího roku, chtějí původní hru vylepšit a posunout dál herně i obsahově. Datadisk nabídne obsah v placené i neplacené rovině - některých prvků se dočkají majitelé základní hry bez jakékoli investice, za něco ale budou muset zaplatit.

Placenou obsahovou vrstvu datadisku tvoří vlastně jenom trojice prémiových postav. Patří mezi ně profesor M. Yoolip, trhlý vynálezce cestující časem, dále Chucho Krokk, bounty hunter jezdící na moderním hyperbiku a třetím v řadě je robot LUX500, o jehož řízení se postarají dvojčata Jimmy a Amy. Tolik k prémiovému obsahu datadisku. Zbylý obsah Overdrive už dostanou majitelé původní hry skrze patch zdarma.

Nejdůležitější ze všeho je určitě nový matchmaking, od kterého se v MOBA hrách odvíjí kvalita zápasů. Nový systém by měl být dle slov tvůrců mnohem stabilnější a měl by lépe párovat hráče na podobných úrovních schopností a zkušeností. Tvůrci si od nového systému slibují lepší hratelnost pro veterány a zároveň přístupnější zápasy pro nováčky.

zdroj: Archiv

K tomu si můžete připočíst ještě nové systémy pro získávání zkušeností a levelování, díky kterým bude hra dynamičtější, plynulejší a s možností dramatických comebacků. Jakkoliv zásadně všechny výše uvedené změny zní, jde prý pořád jen o první krok k dalším velkým změnám.

V neposlední řadě dojde také na vylepšení grafiky, konkrétně kompletní přepracování hrdiny Sheriffa Lonestara včetně nových animací a kostýmu. Další hrdinové však budou následovat v nadcházejících měsících a nezůstane jen u hrdinů - graficky se kousek po kousku posune kupředu celá hra.

Awesomenauts: Overdrive zdroj: tisková zpráva

Do hry přibude nejpozději do června příštího i také nová mapa Starstorm Station a postava Ix the Interloper. Obojí bude k dispozici zadarmo a vývojáři slibují ještě další nejmenované updaty - rok 2016 bude pro už tři roky staré Awesomenauts plodný.  Hra ještě v žádném případě neřekla své poslední slovo.

Nejnovější články