Datadisk Descent of the Shroud pro Grey Goo přinese novou frakci
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Descent of the Shroud pro Grey Goo přinese novou frakci

1. 2. 2016 11:12 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Rok po vydání realtime strategie Grey Goo přicházejí autoři s dalším obsahem – v rámci víkendové výstavy PAX South oznámili bezplatné DLC a spolu s ním i rozšířenou edici hry. Přídavek jménem Descent of the Shroud přinese novou hratelnou frakci (se kterou se mohou hráči pustit i do multiplayeru), jejíž příběh bude navazovat na konec hry. Do ekosystému hry přistává mimozemská rasa jménem Shroud, jež má ambice zlikvidovat současné tři frakce.

S novou frakcí do hry samozřejmě zavítají i nové jednotky, mezi které patří například Mimikové – špiónské jednotky se schopností měnit svou podobu dle jednotek ve svém nejbližším okolí. Zajímavě také zní fakt, že řada budov i jednotek, včetně jedné nové epické (Dirge), umí měnit svoji podobu za pochodu a morfovat do jiných stádií. To už ale můžete vidět v přiloženém traileru.

Stávající frakce navíc dostanou do vínku nové schopnosti obrany a každá ze stran konfliktu tak obdrží po jedné nové jednotce navíc. Přídavek i rozšířená edice obsahující všechna DLC a navrch například také soundtrack hry budou k dostání dnes v sedm hodin večer našeho času. DLC tedy majitelé původní hry obdrží zdarma, Definitive Edition pak přijde s trvale sníženou cenou 30 eur (stávající edice hry stojí 46 eur).

Pro RTS milující hráče jde o zajímavou možnost. Grey Goo sice nepřinesla (viz recenze) kýžené obrození žánru strategií ani extra originalitu, nabídla však vcelku zábavnou kombinaci jinde viděných receptů a kvalitní alternativu pro ty, kterým se již série StarCraft II zajídala. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články