Datadisk Conquest of Paradise pro Europa Universalis IV vám otevře bránu do Ameriky
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Conquest of Paradise pro Europa Universalis IV vám otevře bránu do Ameriky

4. 11. 2013 20:03 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Zatímco možná ještě stále testujete nové prvky a úpravy, které do parádní strategie Europa Universalis IV přinesl patch 1.3 z minulého týdne, můžete se pomalu chystat na první datadisk Conquest of Paradise, který bude od 11. prosince dostupný v digitální podobě za cca 15 dolarů.

Conquest of Paradise vám umožní vyslat objevitelskou flotilu z Evropy na západ, kde ale Columbus nemusí ani náhodou objevit Ameriku, jak ji známe dnes. Poprvé v rámci série vám tvůrci nabízí možnost náhodně generovat celý kontinent, takže můžete objevit pár ostrovů, dobrých pro malý oddych na cestě do Indie, nebo pořádnou kontinentální masu. Hlavně však žádná nová hra nebude stejná.

Conquest of Paradise samozřejmě nabízí možnost hrát za některý z více než 24 původních národů či kmenů. A protože základní EU IV byla navržena s ohledem na jiné tempo rozvoje národů v Evropě, přidají tvůrci do Conquest of Paradise prvky, které při hře za domorodce umožní rychlejší rozvoj. Zkrátka aby se Američané dokázali pořádně připravit na invazi barbarů z východu. Podrobnosti se prý ještě dozvíme, ale mezi novinkami nebudou chybět nové budovy, myšlenky, kmeny, nové formování federací atd.

Samozřejmě můžete Conquest of Paradise hrát za evropský národ, který bude v Novém světě chtít získat a udržet výnosné kolonie. Právě práce s koloniemi bude další zajímavou novinkou. Když bude vaše kolonie velká, což asi bude nutné, aby se udržela proti koloniím ostatních států a domorodcům, bude moci fungovat jako nezávislý stát, ale pořád v koloniálním režimu. Tzn. se kolonie bude starat o své vlastní záležitosti, rozšiřovat své území, bojovat s konkurenty, ale pořád bude muset odvádět desátky mateřskému státu v Evropě. V rámci této limitované samostatnosti může dojít i k rebelii v touze o získání samostatnosti, ale to už bude záležet, jak moc svou kolonii budete prudit a šikanovat (nebo také ne).

Ve vývojářském deníčku, jenž základní prvky datadisku Conquest of Paradise představuje, adresují tvůrci i hráče, které datadisk moc nezajímá. Chystají nové mapy, herní módy a nové hratelné národy i pro hráče, co datadisk mít nebudou. Stejně jako v Crusader Kings II bude možné, aby se spolu v multiplayeru utkali hráči, kteří datadisk mají i nemají. V tu chvíli se totiž herní prvky z datadisku zpřístupní všem, i těm, co ho nevlastní. A to je přeci pěkný a vstřícný přístup.

Conquest of Paradise vyjde v digitální podobě 11. prosince, ale Thomas Johansson a Johan Andersson z Paradoxu vám datadisk představí v přímém přenosu na Twitch TV už ve čtvrtek 7. listopadu po 20:00.

Nejnovější články