Další update posune GTA Online o krok blíž k regulérní MMO akci
zdroj: tisková zpráva

Další update posune GTA Online o krok blíž k regulérní MMO akci

11. 9. 2015 17:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Grand Theft Auto Online představuje pro Rockstar větší úspěch, než tvůrci očekávali - vývojáři to v nedávném rozhovoru pro IGN sami přiznali a tak není divu, že příští týden vyjde další update, shodou okolností jeden z těch největších. Ponese název Freemode Events a v podstatě mění GTA Online na něco, co se blíží spíš k MMO.

Freemode Events změní stav otevřeného online světa tak, že z něj jednoduše odstraní všechny lobby a loadingy. Na tyhle věci zapomeňte a přivítejte plynulý a nerušený online zážitek - jeden otevřený svět se spoustou hráčů a událostí, které se prostě dějí. Když uvidíte kolem jedoucí auta, můžete se k nim připojit a najednou závodíte. Vidíte támhle na kopci přestřelku? Přijeďte tam na motorce a všechny vystřílejte.

Už se nemusíte přidávat do skupinek nebo čekat v lobby. Prostě se k něčemu přichomýtnete a plynule se stanete součástí dané události. Eventy se mohou spustit kdykoliv, ale vy si můžete v nastavení upřesnit které chcete, a kterým byste se raději vyhnuli. Hra nabízí spoustu variací na různé známé herní módy, takže si vybere snad každý.

Rockstar na svém webu upozorňuje například na mód King of the Castle, kde hraje každý za sebe a vaším cílem je zabrat určitý kus území. Jakmile se vám to podaří, půjdou vám všichni po krku, takže zase pro změnu bráníte. V rámci GTA Online zní zajímavě i mód Hunt the Beast, kdy se jeden dobrovolník stane na nějakou dobu bestií: je výrazně rychlejší a silnější, ale jak jste už asi uhádli, všichni ho chtějí ulovit.

zdroj: Archiv

Freemode Events jsou taky protkané spoustou menších výzev, točících se kolem různých kaskadérských kousků. S kamarády můžete soutěžit o to, kdo ustojí nejdelší jízdu na zadním kole, komu se povede největší skok, nebo kdo se dokáže vyhnout z blízka co nejvíce autům, aniž by boural. V rámci updatu, který vyjde už příští týden, přibudou také dva nové Adversary módy a další menší úpravy hry. Freemode Events nebudou z technických důvodů dostupné pro Xbox 360 a PlayStation 3: staré konzole by to jednoduše neutáhly.

Taky vás ale mrzí, že se Rockstar tak trochu vybodnul na velké příběhové aktualizace pro Grand Theft Auto V a soustředí se prakticky jen a pouze na Grand Theft Auto Online? Pokud jste čekali novodobého Gay Tonyho nebo The Lost and Damned, dvě DLC které tak skvěle oživily čtyřku, tak možná čekáte marně. GTA Online se chytlo způsobem, jaký nečekali ani největší optimisté z Rockstaru, a poměrně rychle se z obyčejného online módu stala priorita firmy.

"Bezplatnými updaty, které jsou dostupné všem, udržujeme celou hráčskou základnu pohromadě a netříštíme ji na skupinky. Věříme, že tento přístup dává celé komunitě tu nejlepší škálu možností jak hrát, a zároveň udržuje všechny pospolu. Nejdůležitější ale je, že se to hráčům líbí, užívají si hru a mohou ji sdílet se všemi přáteli - a to je možné jen a pouze díky bezplatným updatům," řekl v rozhovoru pro IGN šéf designu Rockstar North Imran Sarwar.

Imran Sarwar v rozhovoru pro IGN prozradil, že do hry se týdně loguje víc jak 8 milionů hráčů. Týdně. Počet aktivních hráčů prý navíc od vydání pořád pomalu roste, takže pro vývojáře není důvod něco takového nepodporovat nejlépe jak jen mohou. Sarwan také řekl, že na GTA Online pracovali či pracují všichni vývojáři, kteří dělali na GTA V a dotkli se prý prakticky každého aspektu hry, ne jen těch největších online Heists. To proto, že vedení firmy jednoduše nechce svěřit GTA Online do rukou externího studia.

Outsouring by byl v běžném případě možný a na zvážení, ale vývojáři prý už od začátku chtěli mít z GTA Online plnohodnotnou hru, jejíž kvality budou na stejné úrovni jako GTA V, a tak nepřicházel outsourcing v úvahu. Časem z toho navíc vyrostl projekt, který hraje každý týden 8 milionů hráčů, a takové numero si už nemůže dovolit ignorovat ani Rockstar. Proto se asi případných singleplayerových rozšíření příběhu jen tak nedočkáme, pokud vůbec.

Nejnovější články