Další DLC Way of Life pro Crusader Kings II rozšíří vztahovou a RPG složku hry
zdroj: tisková zpráva

Další DLC Way of Life pro Crusader Kings II rozšíří vztahovou a RPG složku hry

24. 11. 2014 15:42 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Když se o Crusader Kings II hovoří jako o mixu strategie a RPG, nejde o přehánění. Množství voleb jde za hranice prostého kalkulu se statistikami a vytváří z vašich, ale i cizích vladařů a vlastně všech zúčastněných reálné, byť občas trochu bizarní osobnosti. Kdo by odolal hře, kde se bratrovrah, vzdělanec a proutník náhle stane pobožným, aby na sklonku života propadl vnadám sličné komorné a přivedl na svět levobočka, který rozvrátí celou rodovou politiku a říši? Zatím se možná pár jedinců se silnou vůlí našlo, ale i brzy i oni pohlednou. Paradox totiž připravuje DLC Way of Life, které výše zmíněné události a RPG prvky výrazně rozšíří.

Tvůrci z Paradoxu konkrétně slibují: „V Way of Life získáte větší kontrolu nad vztahy. Ano, je hezké, když k vám někdo zaplane láskou, protože sedíte na trůnu, ale co kdybyste si mohli vybrat, koho svést? Anebo tento vztah ukončit poté, co se rozhodnete, že potřebujete víc svobody? Tedy bez doposud obligátní vraždy milenky. Tyto věci a mnoho dalšího, včetně stovek nových událostí, přinese Way of Life.“

Nečekejte nové mapy a národy. Místo toho by mělo Way of Life mohutně rozšířit možnosti interakce s jinými postavami a přidat do hry stovky nových událostí, které budou formovat vašeho vládce. Může se zdát, že se i díky DLC stane z Crusader Kings II simulátor středověkého randění, ale jsem si jistý, že se nebudou nové volby týkat jen vztahové stránky vladaření. Byť je důležitá je, protože žonglování se správným počtem potomků je nutné. Když není dědic dynastie a žena propadla víře v Boha, neslouží milenka jen k uspokojení romantických představ. Naopak představuje další šanci, jak získat potomka, aby dynastie neskončila.

Crusader Kings II prostě povýšila romanci na politický kalkul. Doufám, že v rámci DLC dojde i k rozšíření interakce se zajatými protivníky, potažmo komunikace s potomky, třeba aby se mezi sebou neustále nevyvražďovali. Vývoje Way of Life se jinak nachází „uprostřed vývoje,“ termín vydání prozatím logicky neznají ani sami tvůrci.

zdroj: Archiv

Nejnovější články