Česko-slovenská strategie Legion 1917: Rise of the Bolsheviks vás zavede do revolučního Ruska
zdroj: tisková zpráva

Česko-slovenská strategie Legion 1917: Rise of the Bolsheviks vás zavede do revolučního Ruska

22. 12. 2016 12:00 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Česko-slovenský tým Svoloch Arts chystá na leden spuštění kickstarterového projektu ke své připravované hře Legion 1917: Rise of the Bolsheviks. Jak jste asi vytušili z názvu, věnuje se občanské válce v Rusku, která probíhala mezi lety 1917-22, přičemž vy budete události sledovat z pohledu československých legionářů, kteří se střetů zúčastnili. Žánrově jde o tahovou strategii, ale tvůrci se chtějí zaměřit na příběhy jednotlivých postav a dodat do ní silný vypravěčský prvek.

Jak si všimnete z obrázků, hra bude silně stylizovaná a evokuje povedenou prvoválečnou adventuru Valiant Hearts: The Great War. Legion 1917: Rise of the Bolsheviks by měla fungovat tak trochu jako road movie, respektive road game, kdy s legionáři projíždíte napříč kolabujícím carským zřízením a eskalující občanskou válkou. Díky tomu se představí různé náboženské skupiny, sociální třídy i politické strany. Právě v tom by hra měla hodně vycházet z historických zdrojů.

Studio Svoloch Arts má deset členů, mezi nimiž najdete třeba Tomislava Čečku, který má roli hlavního designéra, Honzu Vrobela a vizuální styl má na svědomí Marek Šidlovský. Čečka, který vystudoval univerzitu v Edinburghu a režíroval několik filmů, chce, aby výsledná hra kombinovala dobrý příběh se taktickými bitvami.

Na hře tým pracuje od února letošního roku, přičemž je v plánu zkusit štěstí na Kickstarteru začátkem toho příštího. Tým sice už má partnery, kteří na vývoj přispějí, ale rozhodně jej nedokáží pokrýt celý. Je to rozhodně dobrý nápad, ať už z toho hlediska, že zpracovává u nás stále populárnější tematiku československých legionářů, tak i proto, že pád carského Ruska prostě není tradičním herním motivem. Svoloch Arts by hru rádi vydali v příštím roce ke stoletému výročí začátku revoluce a občanské války.

Nejnovější články