Budoucí DLC pro Battlefield 1 přinesou Rusy, obojživelný boj a nejstrašnější bitvy války
zdroj: tisková zpráva

Budoucí DLC pro Battlefield 1 přinesou Rusy, obojživelný boj a nejstrašnější bitvy války

2. 3. 2017 11:39 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

První světová válka ještě nekončí. Battlefield 1, jedna z nejlepších stříleček loňského roku, představila kompletní obsah svého Premium Passu, který se skládá ze čtyř samostatných DLC. Ta budou obsahovat 16 multiplayerových map, 20 zbraní i nové elitní třídy, ale mnohem zajímavější je zjištění, o čem vlastně pojednávají. Už nějakou dobu bylo známo, že první rozšíření pojmenované „They Shall Not Pass“ („Neprojdou“) do hry přidá tolik postrádanou francouzskou armádu. A teď už víme, že kromě ní se ve hře objeví i Rusové, námořní boj a sebevražedné útoky zemí nikoho.

Jenom pro připomenutí: „They Shall Not Pass“ vás zavede například do pekla bitvy u Verdunu, v níž budete držet či naopak dobývat opevněné pozice pod tlakem dělostřeleckého bombardování. Druhá mapa je podstatně klaustrofobičtější – po vzoru hrdinné jednotky francouzských vojáků, kteří v pevnosti Fort Vaux vzdorovali mnohonásobné přesile, si zabojujete v úzkých koridorech a stísněných místnostech. Dále se dočkáte tankové bitvy u Soissons a nakonec útoku na oblast Fontenoy, při němž se Francouzi snažili obsadit mosty přes řeku Aisne.

A teď už k čerstvým novinkám. Asi tou nejzajímavější je přídavek ruské armády a mrazivých střetů na východní frontě v DLC „In the Name of the Tsar“ („Ve jménu cara“). Tady se na nějaké zákopy moc nehraje. O tom svědčí i fakt, že jedním z hlavních lákadel je tzv. Brusilovova ofenzíva, při níž ruská vojska prolomila rakousko-uherské linie v Galicii, bleskovým postupem obsadila obrovská území a zcela ochromila rakouskou vojenskou sílu. Prý si tu i zajezdíte na koni v rámci jednotek husarů. Další mapa vás pak zavede do Estonska, kde se Němci pokusí vylodit a dobýt zamrzlé souostroví. A podíváte se i do Nízkých Beskyd na dnešních slovenských hranicích, kde dojde k bitvě ve zrádném Lupkovském průsmyku.

Battlefield 1 zdroj: tisková zpráva

Třetí DLC jménem „Turning Tides“ se věnuje obojživelným operacím první světové války. Nasednete do torpédoborce a zúčastníte se bitev na moři, a přibude i pobřežní varianta vzducholodě. Tuhle kombinaci vzdušných, námořních a samozřejmě i pozemních sil pak můžete využít třeba při britském útoku na belgický přístav Zeebrugge, při němž Angličané potopili své vlastní zastaralé lodě, aby zablokovali přístup do zátoky. Z Belgie se pak přesunete do Turecka. Tam budete svědky vylodění a bojů o pláže na nechvalně proslulém poloostrově Gallipoli, kde se britské koloniální síly rozbily o odhodlané osmanské obránce, mezi jejichž vůdce patřil pozdější zakladatel Turecké republiky Mustafa Kemal Atatürk.

Battlefield 1 zdroj: tisková zpráva

Posledním DLC do sbírky je příhodně pojmenovaná „Apocalypse“. V něm vás čeká onen ikonický obraz šílenosti první světové války, jímž jsou sebevražedné útoky skrz zemi nikoho přímo proti nepřátelským kulometům. Připravte se na zoufalá opatření včetně unikátních zbraní poskládaných z toho, co zrovna bylo na frontě k dispozici. Autoři necitují žádnou specifickou bitvu nebo ofenzívu, tak bude zajímavé zjistit, jakou konkrétní apokalypsu si pro vás vlastně připravili.

Battlefield 1 zdroj: tisková zpráva

Premium Pass vás vyjde na 50 € a jeho vlastníci dostanou k novému obsahu přístup o dva týdny dříve, než ti, co si DLC nakupují separátně. První rozšíření, „They Shall Not Pass“, vychází už tento měsíc.

Nejnovější články