Alien: Isolation by měla být hororová akce od tvůrců Total War
zdroj: tisková zpráva

Alien: Isolation by měla být hororová akce od tvůrců Total War

22. 10. 2013 12:23 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Dva roky nazpět vyšlo tak trošku nedopatřením najevo, že tvůrci série Total War z Creative Assembly pracují pro Segu na blíže nespecifikované Alien hře. Tehdy s tím přišel britský ministr kultury Ed Vaizey a Sega neměla jinou možnost než informaci potvrdit. Tvůrci z CA k připravované hře dodali jen tolik, že jejich cílem je propracovaná hra po vzoru Batman: Arkham Asylum nebo Red Dead Redemption, ne nějaká rychlokvaška s filmovou licencí. Následovalo dvouleté ticho, které nyní prořízla registrace značky Alien: Isolation pro použití ve hrách, videoherním softwaru a stažitelném mobilním softwaru.

Registraci provedla Twentieth Century Fox, protože jí patří značka, ale spekulace napříč širokým spektrem se shodují v tom, že jde o název nové Alien hry od Creative Assembly a společnosti Sega. Tímto konstatováním bychom se mohli rozloučit, nebýt ovšem detailních informací o hře, které vyplavaly na Kotaku. Jelikož se Sega k ničemu z níže uvedeného nevyjádřila, jde o spekulace, navíc půl roku staré. Přesto znějí zajímavě a něco pravdy na nich snad bude. O čem tedy má být údajná hra Alien: Isolation?

Podle Kotaku půjde o střílečku s pohledu z první osoby, která na konto inspirace hrami jako Dishonored či BioShock nabídne i stealth či hororové prvky a momentky. V hlavní roli má vystupovat Amanda Ripleyová, dcera filmové Ellen Ripleyové, která měla dle oficiálního kánonu zemřít, když její matka trčela 57 let ve vesmíru po útěku z USCSS Nostromo.

Hra by se měla odehrávat prakticky celá na jedné stanici, kde budeme bojovat zejména proti klonům a vojákům, přičemž vetřelec by na palubě měl být po většinu hry jenom jeden – zřejmě jako úhlavní nepřítel. Pokud jde o styl, inspiruje se prý hra prvním filmovým Vetřelcem, a velkou část hratelnosti zabere pohyby ventilačními šachtami a boj nablízko.

Jak uvádí autor článku na Kotaku, jde o informace od zdroje blízkého vývoji, který nechceme být jmenován, aby nepřišel o práci. Info je ale staré přes půl roku, leccos se mohlo od té doby změnit. Sega prý hru chtěla představit už na letošní E3, ale nakonec k tomu nedošlo kvůli nárokům na kvalitu výsledné hry. Částečně i na konto průšvihu s Aliens: Colonial Marines. Sega prý brala unisono negativní reakce na hru velmi vážně a po vydání vznikla interní studie, aby bylo jasné, co se na Colonial Marines pokazilo a bylo možné tomu v případě nové hry zabránit.

Základní informace/spekulace o Alien: Isolation bychom tedy měli. Co na to říkáte? Že by konečně byla alespoň nějaká šance na Alien hru, která se záměrem snaží přiblížit atmosféře nepřekonatelného prvního filmu? Na druhou stranu na hře pracují vývojáři, co mají na svědomí spíše průměrné akční RPG Viking: Battle for Asgard, což není ta nejlepší reference pod sluncem.

Nejnovější články