Alan Wake od tvůrců Max Payne
zdroj: tisková zpráva

Alan Wake od tvůrců Max Payne

4. 5. 2005 19:19 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Posune grafiku ve hrách o notný kus dál.

Tak se finské studio Remedy proslavené sérií Max Payne vyjadřuje o svém zbrusu novém projektu, který se skutečně bude jmenovat Alan Wake, jak napovědělo nedávné zaregistrování názvu i stejnojmenné domény. Právě tam byla dnes hra oficiálně odhalena, i když se o ní zatím ví pouze to, že půjde o psychologický akční thriller.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Docela solidní představu o prostředí, kde se bude Alan Wake odehrávat a kdo se stane jeho hlavním hrdinou, si uděláte z prvních in-game screenshotů v galerii nebo skoro minutového teaser videa (5 MB, WMV). Vžijeme se tedy asi do kůže trochu silnějšího černovlasého chlapíka, kterému tvář zarůstá strništěm při toulkách divokou vysokohorskou přírodou nebo přilehlými městečky připomínajícími sever Ameriky. Nebude zřejmě nouze o působivé scenérie s pohledem na lesknoucí a vlnící se vodní hladinu, honící se mraky nad přístavem nebo na západ slunce, které prosvítá skrz realisticky vymodelované stromy v údolí.

Od Remedy je sympatické, že se narozdíl od sázky na jistotu v podobě Max Payne 3 rozhodli na podzim 2003 (hned po dodělání dvojky) vytvořit něco úplně nového, kde úspěch sice nemají předem zaručen, ale mohou nabídnout hráči jiný & lepší zážitek než v x-tém pokračování stále toho samého. Dalším plusovým bodem pro ně je, že vývoj Alan Wake financují kompletně ze svého, tudíž mohou dělat vše přesně podle svých představ a nejsou nuceni ke kompromisům po nátlaku ze strany vydavatele. Hra se chystá ve verzích pro PC, Xbox360 a PS3, ale termín vydání zatím neznáme. Chytřejší však budeme za pár týdnů, neboť v improvizovaném kinosálu ATI na výstavě E3 má být předváděno dvacetiminutové video včetně publikování podrobnějších informací.
zdroj: Blues

jd

Nejnovější články