Adventura Anamorphine vás nechá bloudit ztýranou myslí viníka
zdroj: tisková zpráva

Adventura Anamorphine vás nechá bloudit ztýranou myslí viníka

23. 3. 2017 16:23 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Surrealistických adventur není nikdy dost, zvlášť když si šikovně pohrávají s vašimi smysly a očekáváním. Do téhle kategorie rozhodně spadá i Anamorphine, mlčenlivý příběh mladého muže trpícího posttraumatickou poruchou. Tyler se snaží vyrovnat s tím, že jeho manželka Elena se kvůli něčemu, co provedl, propadá do stále hlubší deprese. A k tomu všemu žádné dialogy, žádný boj, žádná akce, jen pod kůži lezoucí hudba a nečekané vizuální kotrmelce.

Nejsou tu žádné velké hádanky a hlavolamy. Anamorphine je cesta. Proud, do kterého si lehnete a necháte se unášet směrem k nekonečně vzdálenému moři. To ale neznamená, že byste snad byli bezmocní. Jakým způsobem se budete prodírat Tylerovými vzpomínkami promíchanými s fantazií a nočními můrami? Postavíte se minulosti, nebo se jí necháte pohltit?

A pak je tu samozřejmě Elena. Elena se svými zářícími vlasy, se svým zářícím cellem se zářícími strunami. Bude zářit i bez nástroje a strun, bez možnosti vyjevit hudbou své emoce? Na to by vám asi nejlépe odpověděl Tyler. Ale vsadím se, že by radši myslel na cokoli jiného. Anamorphine každopádně vyjde ještě letos na Steamu a vy se mezitím můžete podívat na čtyřminutovou ukázku z hraní, která vám možná trochu blíž osvětlí, co je tahle hra vlastně zač. A možná taky ne.

zdroj: Archiv

Nejnovější články