Adventura Among Thorns vypráví příběh umírajícího kyberpunkového města
zdroj: tisková zpráva

Adventura Among Thorns vypráví příběh umírajícího kyberpunkového města

25. 11. 2016 16:55 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Když na vás z nějaké hry dýchne Blade Runner, je to sváteční událost. A pokud je původcem onoho dýchnutí nezávislý počin, za který můžete zaplatit přesně tolik, kolik chcete, včetně ničeho… No, taková situace by vykouzlila úsměv i na nesmiřitelné tváři Ricka Deckarda. Tím pádem je jedině dobře, že v našem nudném nekyberpunkovém světě existuje point-and-click adventura Among Thorns.

Tahle atmosférická jednohubka pro všechny obdivovatele dystopických megalopolí obydlených prázdnými skořápkami lidských bytostí vám zabere něco kolem půl hodiny, během které si užijete detaily napěchovanou pixelartovou estetiku neonového města budoucnosti, nějaký ty hádanky a samozřejmě také patřičně temný příběh.

Jeho hlavní hrdinka, Cora Bry, se snaží přežít a vydělat si nějaké peníze tváří v tvář apokalyptickému technologickému moru ohrožujícímu samé základy civilizace. Jestli s přicházející katastrofou Cora něco zmůže, to je nejisté. Ale aspoň si v její kůži můžete pokecat s různými obyvateli, prozkoumat noční zákoutí…

Among Thorns rozhodně není zábava na několik hodin, ale to by nemělo vadit vzhledem k tomu, že je na oficiálních stránkách k dispozici ke stažení zdarma. Za zmínku stojí fakt, že titul vznikl během jediného měsíce v soutěži Monthy AGS.

 

Nejnovější články