Adventura Alaska vypráví o malé komunitě zasažené vraždou
zdroj: tisková zpráva

Adventura Alaska vypráví o malé komunitě zasažené vraždou

7. 3. 2017 13:07 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Pořádně zamotaná psychologická detektivka mi vždycky dokáže zpříjemnit den, a ani zrovna nemusí být v knižní podobě. Doufám, že do podobného soudku nakonec zahučí i chystaný projekt jednomužného studia Wreck Tangle Games jménem Alaska. Tahle akční adventura se, jak už naznačuje jméno, odehrává v bývalé ruské, dnes už americké zasněžené divočině na západ od Kanady, konkrétně tedy v malé aljašské vesničce v horách… kde došlo k vraždě.

Autorský popis asi nejlépe vyjadřuje tísnivost celé záležitosti: „Městečko se skládá z pěti rodin, žijících svým vlastním stylem, zaopatřujících zásoby pro sebe i pro své sousedy. Všichni spolu bruslí na zamrzlých jezerech, rybaří spolu na řece, vzájemně jedí své úlovky a užívají si společnosti jeden druhého. Ale jejich každodenní život se brzo změní, když je objeveno tělo, zavražděné na městské přistávací dráze… Komu věříte teď?“

zdroj: Archiv

Představte si tu situaci. Celý váš svět je tvořen maximálně pár desítkami lidí a vy najednou víte, že minimálně jeden z nich je vrah. Moc bych se nedivil ani starému známému triku, že podezření padne přímo na vás, a kdo ví, třeba i oprávněně. Drsné ženy a chlapi daleko mimo dosah civilizace nicméně na vyřešení svých problémů určitě nebudou potřebovat pomoc obtloustlého Belgičana s hlavou jako vajíčko, takže je klidně možné, že spravedlnost budou muset obstarat sekyry a lovecké pušky.

Ale nepředbíhejme. Alaska prozatím nemá stanovené ani datum vydání, a malé nezávislé projekty jsou vždy náchylné k nějakým těm neočekávaným odkladům, takže informaci, že hra vyjde „již brzy“, prozatím berte s rezervou.

Nejnovější články