Test Drive Unlimited také na PC
zdroj: tisková zpráva

Test Drive Unlimited také na PC

10. 2. 2006 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Atari (dříve Infogrames) se topí ve stále větších finančních potížích, banka už jim nechce půjčit další peníze a jejich finanční ředitel raději rezignoval.

V posledním čtvrletí jim klesly tržby (není se co divit, když hlavním hitem byl Matrix: Path of Neo), což je tradičně zdůvodněno stagnací herního průmyslu a odkladem očekávaných titulů (Desperados 2, Tycoon City atd.). To vše je přimělo k uvažování o prodeji práv na některé své značky nebo možném uzavření části vývojářských studií. Ale jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré a z nastalé situace budou těžit PCčkáři. Neboť Atari bylo donuceno změnit své plány a tak se dvě hry - Test Drive Unlimited a Alone in the Dark - původně ohlášené jen pro next-gen konzole, objeví i na osobních počítačích (italská produktová stránka uvádí také PS2 verzi).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Oba projekty pochází od Eden Studios, kteří ještě nedávno na otázku ohledně vzniku PC verze vehementně tvrdili, že nehodlají dělat kompromisy a že chtějí naplno využít hardwaru Xboxu 360 (resp. Xbox Live). Jeho exkluzivita naštěstí vzala za své a tak si budeme moci připomenout klasickou sérii Test Drive, na jejíž prvních třech dílech od Accolade mnozí z nás vyrůstali (pamatujete ještě silnici podél skály v jedničce nebo geniální svobodu ve výběru trasy k cíli ve trojce?), zatímco od pátého a šestého dílu šla kvalita rapidně dolů. Úroveň nejnovějších arkádových závodů Test Drive Unlimited zatím můžeme posuzovat jen nepřímo podle screenshotů (dnes do galerie přibyl půltucet čerstvých, opět s fotorealistickou grafikou, tedy až na ty stromy) či tria trailerů (nejlepší je ten třetí), protože dorazí až v létě 2006. Detaily o jeho vlastnostech v našich článcích zde a zde.

Co se týká pátého dílu taktéž známé řady hororových akčních adventur Alone in the Dark (recenze čtyřky z roku 2001), ten získal oficiální podtitul Near Death Investigation a měli bychom se s ním setkat na PC a Xboxu 360 letos o Vánocích.
zdroj: Blues, WP, PR a další

jd

Nejnovější články