Studená válka v nové české hře Cold War
zdroj: tisková zpráva

Studená válka v nové české hře Cold War

23. 7. 2002 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Bývalý šéfredaktor Score, GameStaru a GameZone Karel Papík, který nyní vlastní vývojářskou firmu Mindware Studios, nám dnes poslal echo s oznámením své nové hry Cold War.

Už název a design homepage napovídá, že se příběh bude točit okolo reportéra velkých amerických novin Chasera Jonese, který se ocitne v době studené války uprostřed Sovětského svazu, což nevěští vůbec nic dobrého. Při pátrání se nejprve připlete k sabotáži jaderné elektrárny v Černobylu a navštíví i známý kosmodrom Bajkonur či moskevské Rudé náměstí, ale časem odhalí, že za všechny podivnosti za železnou oponou může spiknutí vysoko postavených lidí v této komunistické zemi. Jestli si na něj některý z šéfů KGB najme vraha, zatím nevíme, stejně jako dosud není jasné, jestli akce Cold War budete hrát z vlastních očí nebo z third-person pohledu. Pro druhou variantu hovoří prvních šest screenshotů, které mi osobně trochu připomínají Hidden & Dangerous, což je i logické, neboť Mindware Studios tvoří několik bývalých zaměstnanců Illusion Softworks.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Z popisu Cold War na oficiálním webu, který je zatím bohužel pouze v angličtině, se mimojiné dozvíte, že tvůrci hry na to jdou thiefovsky, tzn. kladou důraz na tajné mise, kde Chaser Jones nesmí být pro vykonání svého úkolu nikým zpozorován. Po vzoru Deus Ex zase hlavní hrdina může dospět k cíli každé mise různými způsoby - například pokud nezvládnete projít ve stínu okolo bezpečnostních kamer, můžete je v místnosti hlídačů vypnout nebo případně za pomoci pakliče odemknout dveře a jít úplně jinou trasou.

V zápisníku vývojářů z Raven Software na GameSpy jsem se nedávno dočetl, že taktéž chtěli něco podobného udělat v Soldier of Fortune II, ale nezvládli to implementovat k prospěchu hratelnosti, takže možnost alternativní cesty v tajných misích nakonec raději ze hry vyhodili. Uvidíme, jak se s tímto nelehkým úkolem vypořádá mladý český tým sídlící kousek ode mě v pražských Dejvicích, který Cold War plánuje primárně pro PC (Win98/2000/XP), ale počítá v budoucnu i s podporou Maca, Linuxu, Xboxu a Playstation 2. Mimochodem, Mindware Studios před časem oznámili ještě onlinovku MindHack, ale ta je patrně po neúspěšném hledání vydavatele na březnové Game Developers Conference odsunuta do pozadí, neboť jsme o ni od té doby vůbec nic nového neslyšeli a každý ví, že různých MMORPG nyní vznikají desítky, avšak na trhu se jich uchytí jen nepatrný zlomek.
zdroj: e-mail

jd

Nejnovější články