První obrázek z tajemného akčního RPG od Square Enix
zdroj: tisková zpráva

První obrázek z tajemného akčního RPG od Square Enix

2. 12. 2011 14:48 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Už nějakou dobu se šušká o blíže nespecifikovaném akčním RPG, které se kutí, či spíše začne kutit ve vývojářských dílnách Square Enix.

Týmu, který by měl hru vytvořit, velí Rjútaro Ičimura, který naposledy pracoval na Dragon Quest IX. O hře samotné toho moc nevíme. Běžet by měla na Unreal 3 Enginu a dějovým zasazením by měla spadat do ekvivalentu evropského středověku. To ostatně potvrzuje i první koncepční obrázek ke hře. Hra by měla cílit na hráče bez ohledu na místo narození (Evropa, Asie, USA), Ičimura kvůli tomu prý strávil dva roky zkoumáním potenciální fanouškovské základny.



Na obrázku vidíme silnou fantasy stylizaci, což není špatně. Postava v popředí hodně evokuje styl Solomona Kane od Roberta Erwina Howarda, snad ani ne tak kloboukem a pláštěm, ale spíše celkovým pocitem, který z postoje postavy plyne. Sova pálená pak může být jak stylizací, tak nápovědou, že vám třeba bude jako pomocník ovívat obličej, případně dělat pochůzky. Každopádně obrázek rozhodně nevypadá špatně, hlavně jeho barevná kompozice a stylizace.

Celý tým, který na hře bude pracovat, má přibližně 35 členů, nicméně dle Ičimury stále hledá nové přírůstky. Základem je prý zkušenost v práci s RPG a také při tvorbě síťových funkcí, takže hra asi počítá s nějakou formou multiplayeru. Zajímavé je, že dosud nebylo rozhodnuto, na jaké platformy vyjde. Ičimura sice primárně cílí na současnou generaci konzolí, ale prý nevzdává ani možnost další generace, pokud by bylo správné načasování.

Nejnovější články