Polda 4 ode dneška v prodeji
zdroj: tisková zpráva

Polda 4 ode dneška v prodeji

22. 2. 2002 17:03 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Počínaje dneškem se na český trh začíná dostávat čtvrtý díl humorné adventury Polda od Zima Software.

Polda 4 je zvláštní hned v několika aspektech - jednak tím, že má jít o definitivně poslední díl v sérii. Také se poprvé nejedná o 2D hru, nýbrž o kvalitní grafický engine ve třetím rozměru, který, byť běží jen ve fixním rozlišení 800x600, snese srovnání s nejlepšími světovými tituly tohoto žánru. Pokud tomu nevěříte, podívejte se sami na screenshoty, které jsem típnul z úvodu hry v Paříži:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Další novinkou je fakt, že Zima Software nepodepsali smlouvu o distribuci s JRC, jako v případě předchozích dílů, ale s novým vydavatelem ATComputers. Ti se zatím nedohodli na dodání Poldy 4 i do prodejen JRC (které o to mají eminentní zájem), neboť AT Computers jim dali takřka nesplnitelné podmínky jako odplatu za to, že JRC nabídli hru (i přes jejich zákaz) hypermarketům. Důsledkem toho si Poldu 4 můžete v tuto chvíli pořídit za cenu 599 Kč pouze v počítačových prodejnách AT Computers, vybraných hypermarketech (Makro, Hypernova apod.), na internetovém obchodu GameStore nebo webových stránkách Zima Software. První recenzi této hry s hodnocením 77% dnes přinesl BonusWeb:
    Právě kvůli cestování časem se Polda 4, stejně jako jeho předchůdce, rozdělí na několik kapitol, v nichž se dostanete do nespočtu prekérních situací a střihnete si řadu rozličných úloh a zaměstnání. Na Havajích, které se v roce 2011 staly odpočinkovým střediskem pro komunistické papaláše, vás čeká práce dohazovače krásných žen pro svého obtloustlého šéfíka, v pravěku budete muset zapadnout mezi místní kmen neandrtálců a dokonce se naučit jejich řeč, v Paříži za buržoazní revoluce (1791) vpadnete přímo mezi znesvářené stoupence krále a revolucionáře a pochopitelně to budete hrát na obě strany :o), no a v Egyptě (též 1791) se stanete, mimo jiné, vykradačem hrobek... [více]
Naší recenzi Poldy 4 publikujeme začátkem příštího týdne. Pokud jste tak již neučinili dříve, doporučujeme vám shlédnout zajímavou videoreportáž (11 MB nebo 28 MB) natočenou s hlavním grafikem Danem Faltou, který nám v hloubětínských kancelářích Zima Software předváděl hru a vyprávěl o příběhu.

Update 25.2. - Pavel Štastný z AT Computers reagoval na tento článek s oznámením, že v JRC se nakonec hry z jejich distribuce objeví.
zdroj: Tiscali Games Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články