Oznámení third-person akce The Hobbit
zdroj: tisková zpráva

Oznámení third-person akce The Hobbit

27. 2. 2003 23:23 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Mánie kolem Pána prstenů zasáhla herní svět už dávno, nyní tu však máme další hru, inspirovanou Středozemí J.R.R.

Tolkiena. Titul se jmenuje jednoduše The Hobbit a žánrově by se dal zařadit mezi third-person akční adventury. Hlavní role samozřejmě nemůže patřit nikomu jinému než roztomilému Bilbo Pytlíkovi, který byl náhle zatažen do nebezpečného dobrodružství. Na své dlouhé pouti po fantasy území Středozemě se setká tváří v tvář s různými tamními obyvateli; očekávat můžete vznešené elfy, bojovné trpaslíky, mocné kouzelníky, trolly, krvežíznivé gobliny a samozřejmě ještě další rasy. Vaše kroky či spíše krůčky vás povedou z Hobitína přímo do centra veškerého dění, minout byste přitom neměli oblíbené postavy jako Gandalfa, Thorina, Elronda a dalších.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Nevyhne se vám ani velká bitva pěti armád a protože svět není jen o hobitích radovánkách, bude na vás ve hře čekat též 30 druhů nepřátel. Chybět nebude nic, co dělá podobné hry atraktivní - všemožné hádanky, prvky RPG i akčnější úseky, které se podle redaktorů GameSpotu velmi podobají hře The Legend of Zelda.

Podobně jako The Lord of the Rings by se i Hobbit měl držet základů standardního fantasy, vždyť o popularitě tohoto žánru si dnes nedovolí pochybovat snad nikdo. Samotná trilogie Pána prstenů byla přeložena do 26ti světových jazyků a celkově si tyto knihy koupilo kolem 100 milionů čtenářů, přičemž nepočítáme další miliony lidí, kteří se šli podívat do kina na filmové zpracování jejích prvních dvou dílů. Vydání PC verze Hobbita je podle Vivendi Universal naplánováno na konec roku (GameCube verze vyjde dříve) a jak asi sami pochopíte ze stylu prvních obrázků, bude titul primárně určen pro mladší hráčské publikum (10-16 let). Součástí tohoto titulu bude ještě strategická mini-hra Stonelords.
zdroj: C&VG, TTG

kate

Nejnovější články