Oznámení Rollercoaster Tycoon 3 a první obrázky
zdroj: tisková zpráva

Oznámení Rollercoaster Tycoon 3 a první obrázky

3. 3. 2004 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Sedmimilionová prodejnost budovatelské série Rollercoaster Tycoon je více než pádným argumentem pro vznik plnohodnotného pokračování, které bylo oficiálně oznámeno na letošní Vánoce.

Bezezbytku se tedy potvrdily dřívější střípky a třetí díl hry RollerCoaster Tycoon opravdu bude kompletně ve 3D grafice. Tato změna se projeví nejen ve svobodné volbě úhlu pohledu, z kterého chcete pozorovat dění ve svém zábavním parku, ale také na kameře Coaster Cam snímající samotnou jízdu na vámi vytvořené horské dráze. Atari to vyzdvihují jako úžasnou novinku, ale pamětníci jistě dobře vědí, že úplně to samé nabídl už Theme Park World před pěti lety. Update 22:00 - v galerii si nyní můžete prohlédnout celkem pět prvních screenshotů (thx ZeroCool & Erwin):

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Atari prý vyslyšeli přání hráčů minulých dílů a vnesli do Rollercoaster Tycoon 3 mimojiné větší rozmanitost návštěvníků parku a vylepšili jejich umělou inteligenci nebo skupinové chování. Další podrobnosti zatím nejsou k dispozici, ale zajímavá je skutečnost, že hru vyvíjí anglická firma Frontier Developments vedená Davidem Brabenem, který stojí za klasikou Elite. Oproti tomu Chris Sawyer, který prakticky sám stvořil minulé dva díly Rollercoaster Tycoonu, se na trojce podílí jen jako poradce a dozor. Čteno mezi řádky, tato informace dává jakous takous naději, že Chris Sawyer asi pracuje primárně na nějakém úplně jiném projektu, kterým by se teoreticky mohl splnit dlouholetý sen mnoha stratégů a pokračování jedné z nejlepších her všech dob - Transport Tycoon 2.
zdroj: GameGossip, e-mail

jd

Nejnovější články