Nahlédnutí do světa akční fantasy RPG Loki
zdroj: tisková zpráva

Nahlédnutí do světa akční fantasy RPG Loki

12. 2. 2007 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zhruba v polovině dubna byste už měli mít možnost ponořit se spolu s akční hack'n'slash RPG Loki do jejího pestrého a směsí řecké, norské, aztécké i egyptské mytologie ovlivněného světa.

Příběh tohoto díla vývojářského týmu Cyanide (Chaos League) vypráví o tom, jak egyptský bůh chaosu a podsvětí Seth objevil cestu z jedné mytologie do druhé a rozhodl se každý z těchto světů zničit. Do kteréhokoliv z nich vstoupil, tam utvořil alianci se zdejším bohem podsvětí. Hráč půjde Sethovi po stopě. Aby přitom odhalil úplně celý příběh, bude si jím muset projít celkem třikrát, ve třech stupních obtížnosti (jako smrtelník, hrdina a bůh). Pak teprve bude připraven na finální střet. Projít kampaní na nejnižší stupeň obtížnosti by mělo zabrat něco mezi 40 - 50 hodinami. Dále tu budou možnosti zahrát si kooperativně až v šesti lidech, PvP souboje až čtyř proti čtyřem a individuální výzvy jednoho hráče proti vybranému monstru v určeném čase.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Celkem se vám ve hře představí čtyři hratelní hrdinové. Budou to dva muži a dvě ženy. Muži jsou spjati s egyptskou a norskou mytologií, zatímco ženy s aztéckou a řeckou. Jejich bohové tu budou hrát významnou roli. Každá postavička bude moci vzývat tři, z nichž všichni mohou svého oddaného obdařit 17 různými schopnostmi. Pro Nora bude typická velká síla a ohromná sekera. Egypťan bude sice slabší konstrukce, ale jeho schopnost ovládat oheň a magii bude neméně hrozivá. Řecká hrdinka se bude specializovat spíše na boj z dálky, vyzbrojená lukem, diskem a různými pastmi. Síla aztécké bojovnice se bude brát spíše z duchovního světe, bude totiž schopna vyvolávat různá stvoření a proměňovat se.

Mezi nepřáteli, na něž během hraní natrefíte, budou různá stvoření a mezi nimi i egyptští vládcové Akhenaton a Ramses II, sfingy a mumie. Z řecké mytologie to budou například řecký hrdina Achilles a zloduch Minos, harpie a medůzy, z norské zkřížíte cestu Siegfriedovi a Valkyrii Brynhildě, vlkovi Fenrirovi a drakovi Fafnirovi a z aztécké to budou různí jaguárové, tarantule, kmeny kanibalů, atd. Důležitou součástí hry má být rozvoj postavičky. Hráči budou získávat postupně body, které přerozdělí k různým atributům, anebo je vyčlení pro vzývání bohů, kteří jim zaručí nějaké schopnosti. Když na to přijde, nemusíte ale vzývat žádného. Zbraněmi a výstrojí vás zásobí mrtví protivníci. Vlastní úpravy a upgrady těchto věcí pak budou možné u kováře. Zbraně půjde i rozebrat na jednotlivé části a nechat z nich vyrobit něco jiného.
zdroj: PR, Loki-Fr.com, Acegamez

korgull

Nejnovější články