Králem nejen ojetin ve Flat-Out
zdroj: tisková zpráva

Králem nejen ojetin ve Flat-Out

23. 12. 2002 10:10 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Flat-Out je názvem dalšího závodního projektu finského studia Bugbear Entertainment, které má již na svědomí Rally Trophy.

Na rozdíl od ní má být Flat-Out ještě akčnější, ale na druhou stranu má obsahovat i adventurní prvky, což si u tohoto žánru můžeme přeložit spíše jen jako přítomnost nějakého příběhu a možnost rozhovorů s ostatními postavami (z pohledu třetí osoby). Kromě šílených honiček na tratích všech možných druhů budou mít hráči možnost své vozidlo vylepšovat (převodovky, brzdy), přičemž bude samozřejmě záležet na jejich předchozích výsledcích v závodech. Narozdíl od ostatních her se totiž nezačíná s nějakým nablýskaným žihadlem, ale se starším vozem, který by se bez váhání dal zaškatulkovat do třídy ojetin. I přesto, že nebude vypadat jako nejnovější model, by ale měl být schopný obstát v závodech minimálně do té míry, aby jej vyhrávající jezdec mohl brzy vylepšit či dokonce vyměnit za jiný. Celkem jich má být ve Flat-Out přítomno 16.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Veškeré jízdy se mají odehrávat v naprosto interaktivním prostředí, které autoři sebevědomě řadí do kategorie "next generation" a v podobných superlativech mluví o grafice, která prý má maximálně využívat dostupného hardwarového potenciálu. Zajímavostí je jistě fakt, že Flat-Out poběží na prý až k nepoznání vylepšeném Trophy enginu z Rally Trophy. Model poškození ve hře by měl odpovídat realitě až na výjimku, týkající se oddělitelných částí aut. Pro lepší efekt totiž bude lítat vzduchem skutečně kde co, a to na všech 45 tratích, které budou do poslední vymyšlené. Kromě klasických modů natrefíme i na obdobu Last Man Standing, při které vyhrává poslední jezdec, který bude ještě vůbec schopen se svým vozem jet. Lehce si asi domyslíte, co musí udělat s těmi ostatními. Flat-Out vyjde pro PC, PlayStation2 a Xbox, přičemž u posledně zmiňované platformy se počítá i s podporou služby Xbox Live. Odlišnosti jednotlivých verzí by měly spočívat především v grafickém provedení. Hra vychází na podzim roku 2003.

kate

Nejnovější články