Jak je hrané Unreal Tournament 2004 demo?
zdroj: tisková zpráva

Jak je hrané Unreal Tournament 2004 demo?

27. 2. 2004 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Nedávno jsme v rubrice krátkých zpráv (nová tabulka uprostřed hlavní stránky) informovali o tiskové zprávě, ve které Atari hrdě uváděli, že si Unreal Tournament 2004 demo (dojmy) jen za první týden stáhlo více než 1,5 milionu lidí.

Toto marketingové číslo působilo už na první pohled přehnaně a spíš vypovídalo o mírně zveličeném počtu načtení download stránek s demem, než počet skutečných a úspěšně dokončených stažení inkriminovaného souboru. Tyto domněnky nyní potvrdila oficiální statistika GameSpy, která byla uveřejněna na CSports. Podle ní v polovině února hrálo UT2004 přes internet průměrně kolem osmi tisíc hráčů současně, což je sice dvojnásobek oproti UT2003, ale na překonání nejpopulárnějších titulů jako Battlefield 1942 nebo Medal of Honor to nestačilo.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Zajímavé jsou i koláče znázorňující regionální rozložení hráčů i serverů všech multiplayerových her využívajících technologii GameSpy. Zatímco Severní Amerika zvítězila nad Evropou v počtu hráčů Unreal Tournament 2004 dema (50% vs. 40%), o něco více serverů s UT2004 nebo ostatními tituly běželo naopak na starém kontinentu (42% vs. 40%, resp. 52% vs 33%). V tom se částečně odráží i tabulka využití serverů, které vévodí internetově méně vyspělé země včetně České republiky (59%) než ty, kde je domácí připojení k síti sítí naprostou samozřejmostí (USA 20%, Švédsko 19%). Co se týká oblíbenosti herních módů z UT2004, vyhrál jednoznačně nový Onslaught (68%) následovaný Deathmatchem (11%), Assaultem (8%), Capture the Flag (5%), týmovou bitvou (5%) a Bombing Run (3%).

Termín pro plnou verzi Unreal Tournamentu 2004 zachycenou na čerstvých screenshotech stále platí na druhou polovinu března a jsme příjemně potěšeni obrovským zájmem o předobjednávkou akcí na našem internetovém obchodě (exkluzivní cena 999 Kč a soutěž o dárky), kterou za necelé dva týdny využilo několik stovek zákazníků.
zdroj: PR, BeyondUnreal, E-Sports

jd

Nejnovější články