Detektivní Call of Cthulhu vás zavede do Bostonu 20. let
zdroj: tisková zpráva

Detektivní Call of Cthulhu vás zavede do Bostonu 20. let

13. 5. 2016 14:19 | Obrázky | autor: Aleš Smutný |

Jak jsme vás v únoru informovali, na nové hře z universa Call of Cthulhu pracuje studio Cyanide. To, společně s novými obrázky nastínilo, o čem hra bude a jaký žánr od ní můžete čekat. Od oznámení je jasné, že se Cyanide nebudou snažit o lekací horor ve stylu Outlastu, naopak, pojmu horor se až úzkostlivě vyhýbají, aby naznačili, že jejich hra bude jiná, než jsou populární „letsplayerské“ horory současnosti. Naopak, studio chce zdůraznit původního ducha Lovecraftových děl a podtrhnout vyšetřovací složku dobového dramatu.

Jean-Marc Gueney říká: „Tohle je investigativní hra, umístěná do Lovecraftova universa. To znamená, že budete čelit strašlivým nestvůrám, budete řešit, jak je porazit. Ale není to ryzí horor, je to víc investigativní žánr, který zapadá do specifického světa.“ Horor by měl spočívat spíše v atmosféře a nevyřčené hrozbě.

Ve hře se vtělíte do Edwarda Pierce, veterána první světové války a soukromého detektiva v Bostonu 20. let. Pierce vyšetřuje záhadnou smrt Sarah Hawkinsové a její rodiny na ostrově Darkwater, přičemž na nových obrázcích můžete vidět doky a dům Hawkinsových. Zdánlivě banální případ vás ale zavede k mnohem temnější konspiraci, v níž figuruje kult Cthulhu.

Cyanide Games jsou držiteli licence na Call of Cthulhu a chtějí se vrátit k duchu původního stolního RPG od Chaosia, které z díla slavného spisovatele vzešlo. Z toho vyplývá, že herní adaptace bude disponovat RPG prvky, stealth mechanismy a prim bude hrát už výše zmíněné vyšetřování. Nemusíte se tedy bát, že by se vás Call of Cthulhu snažila lacině vystrašit lekáním. O mnoho více zatím nevíme, ostatně, hra vyjde až v roce 2017 na PC, PS4 a Xbox One.

Call of Cthulhu (2015) zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články