Detaily o Freedom Fighters
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Freedom Fighters

20. 8. 2002 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Io Interactive kromě Hitmana 2 pracují ještě na jednom akčním titulu, který nese název Freedom: Battle for Liberty Island, a ze kterého vám dnes rovněž přinášíme několik nových obrázků.

Kromě toho se objevilo také nové interview a zde je jeho shrnutí: Freedom: Battle for liberty Island je vyvíjena pro společnost Electronic Arts, která ji má v plánu vydat na jaře příštího roku, a to pro PC, Xbox i PS2. Tvůrci chtěli v tomto případě vsadit na hrdinu po vzoru Bruce Willise ve filmu Die Hard anebo Mela Gibsona z Braveheart, chtěli prostě hrdinu, který by nebyl pouze vlkem samotářem, ale také schopným vůdcem. A právě proto bude hra kombinovat nejlepší prvky RTS a FPS. Děj hry své hráče zavede do alternativní současnosti. V té bude většinu světa okupovat Sovětský svaz a poslední naděje na svobodu se bude skrývat pouze na malém území, které zde zabírá USA. Hra začíná útokem sovětů na Manhattan, který sice částečně vypadá jako ten, který známe i v naší realitě, ale v průběhu hry se budou billboardy a různé reklamní neony měnit v rudou sovětskou propagandu. Také budovy budou čím dál více postižené válkou a lidská aktivita v ulicích bude postupně utichat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Freedom: Battle for Liberty Island bude rozdělena do osmi částí, které budou ještě dále rozkouskovány. Mezi jednotlivými zónami v celé jedné oblasti bude mít hráč zcela volný pohyb. Budou zde na něj čekat různé úkoly, z nichž některé budou povinné a jiné dobrovolné. Často ale budete muset vstoupit do zóny proto, abyste dosáhli nějakého volitelného cíle a mohli tak dokončit některý z povinných úkolů v jiné zóně. Např.: v zóně "A" hráč musí znovu nabýt kontroly nad policejní stanicí, kterou předtím zajali Sověti. To je pro něj však v tuto chvíli nemožné, protože dostat se otevřenými ulicemi, když nad vámi krouží hlídkové helikoptéry, je o život a v tuto chvíli nemáte ani přístup k raketám, kterými byste ty helikoptéry sejmuli. Nicméně, z akce, jež proběhla o týden dříve a byla namířená na sklad zásob, má k dispozici ještě několik výbušnin C4, se kterými může helikoptéry zlikvidovat hned u zdroje. Hráč se tak může vydat do zóny "B", kde jsou stanice na doplňování paliva. Toto místo je obzvlášť nebezpečné pro tankující vrtulníky, takže nezbývá, než se pomalu připlížit k nádržím paliva, připevnit C4 a běžet pryč jako šílený. Když se vše podaří tak jak by mělo, může se hráč vrátit zpět do zóny "A" bez obav, že nad ním budou kroužit helikoptéry a pak se může pokusit proniknout se svými muži do oné policejní stanice, kterou tolik toužili původně obsadit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Všechny levely se budou odehrávat buď přímo anebo v okolí Manhattanu. První level vám ukáže, jak vypadá Manhattan v létě a než dospějete k poslednímu, zažijete ještě spoustu změn počasí až nakonec skončíte v zimě. Vaše mise se budou odehrávat bez ohledu na počasí i denní dobu. Ve dne, v noci se budete prodírat stále více se bortícím městem s nejrůznějšími zbraněmi v ruce (klasickým americkým instalatérským francouzákem, zápalnou lahví zvanou "Molotov coctail", revolverem a brokovnicí z arzenálu americké policie, několika kousky z arzenálu sovětských sil - granáty, automatické zbraně, ad.) a odolávat náporům nepřátel z řad všemožných sovětských hrdlořezů a vojáků. To vše ale nemusíte podstupovat zcela sami. Můžete si najmout i několik odvážlivců, kteří pak budou poslouchat vše rozkazy.

Zajímavé je, že Freedom: Battle for Liberty Island bude ve verzi pro PC v perspektivě první osoby, ale v Xboxové a PS2 verzi si ji hráči zahrají z pohledu třetí osoby. Další rozdíly, především v grafice už by neměly být tak markantní. Snad jen, že verze pro PC a Xbox ale bude detailnější co do textur a kvality map než verze pro PS2. A samozřejmě, že některé visuální efekty budou pouze ve PCéčkové podobě hry, anebo v podobě Xboxové. Engine, kteří tvůrci pro tuto hru použili, je naprosto stejný, jaký byl použit při vývoji Hitman 2. Všechny verze her budou obsahovat multiplayer v podobě split-screenu, přičemž zde budou k dispozici dva typy hry (Assault and Sabotage, King of the Hill).
zdroj: HomeLAN, CVG

korgull

Nejnovější články