Battlefield 1942 info
zdroj: tisková zpráva

Battlefield 1942 info

28. 11. 2000 16:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Na GA-Source se dnes objevilo interview s Niklasem Perssonem o hře Battlefield 1942, kterou připravuje švédský tým Digital Illusion (v poslední době mají na svědomí třeba Codename: Eagle nebo Rally Masters).

Na první pohled se bude jednat o podobnou hru jako Operation Flashpoint, pouze se bude odehrávat za 2.světové války. Stanete se členem jednoho týmu (na výběr bude asi šest různých postav s určitou specializací) a budete muset splnit určitý úkol, v čemž se vám bude snažit zabránit druhý tým. Jak je vidět, hra je zaměřena hodně na multiplayer (až pro 64 hráčů), ale půjde hrát i jako singleplayer s počítačem ovládanými ostatními hráči. Autoři vyvinuli pro hru svůj engine Refractor II, který umožní nejen zničení prakticky všeho ve hře, ale také použití všeho možného. Usednout budete moci do dvacítky různých vozidel pd tanků přes letadla až po bitevní loď. Jak to bude v reálu vypadat těžko říct. Autoři vsadili na relativně malé mapy s častou akcí, přičemž lokace budou velmi různorodé - od vylodění ve Francii, přes Alamejn a Iwodžimu až třeba po Stanlingrad. Celkem to bude asi 32 misí v 5 kampaních. Předběžné datum vydání je stanoveno na září 2001.

Obrázek Obrázek Obrázek zdroj: tisková zpráva

GA-Source se chlubí exkluzivním screenshotem, který už ale byl kdysi k vidění, a také interview o této hře jsem už četl zajímavější (třeba tohle nebo tohle).

leon

Nejnovější články