Grand Theft Auto III - návod 2.část
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto III - návod 2.část

9. 6. 2002 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

V druhé části návodu se vydáme na Staunton Island, který je spojen s plněním úkolů pro Yakuzu a podplacenou policii. Pro lepší orientaci jsou přiloženy dvě mapky s popisem hlavních lokací a bonusů.

Autor: Paperboy
Publikováno: 9.června 2002


Zvětšit zdroj: tisková zpráva Čas od času se vynoří hra, která prostě každému vyrazí dech svou dokonalostí. Troufnu si říct, že Grand Theft Auto III od Rockstar Games se mezi ně hladce zařadilo svým výborným zpracováním žijícího města a nabídkou spousty možností, jak se v něm zabavit. Pokud by vás zajímal vyčerpávající popis celé hry, bude se vám jistě hodit naše recenze. Jestli vám však připadají některé mise ve hře příliš těžké a nevíte si s nimi rady, tak právě pro vás je určen náš třídílný seriál. V něm si rozebereme do detailů základní mise na 3 ostrovech, které v průběhu hry navštívíte.

V GTA 3 samozřejmě můžete plnit spoustu jiných nepovinných misí, které ale nijak nesouvisí s hlavní příběhovou linií, některé z nich se generují náhodně a jejich podrobný popis by byl zbytečně zdlouhavý. Přímo ve hře bohužel není přítomna mapa, najdete ji pouze vytištěnou v krabici, což ne každému může vyhovovat. Proto jsme pro ty, kteří v prvních minutách hraní tak trochu ztrácí orientaci, přidali do tohoto článku i dvě užitečné mapky, kde jsou navíc česky označeny všechny důležité lokace, bonusy nebo velké skoky. Pojďme tedy nyní k druhé části (první díl naleznete zde) návodu na Staunton Island, který je spojen s plněním úkolů pro Yakuzu a podplacenou policii.

 Mise pro Asuku
Sayonara Salvatore - první mise pro sličnou Asuku a hned může způsobit trochu problémů. Obecně se připravte na to, že v druhé části se často zapotíte. Ale k věci - nejezděte na Portland přes Callahan bridge, ale seběhněte do doků, nasedněte do lodi a upalujte stejnou cestou, jako jste před chvíli na Staunton přijeli. Po dojezdu ukradněte pokud možno taxík a jeďte co to dá k baru, ale nezastavujte před ním, jeďte dlouhou ulicí od něj a zastavte tak daleko, aby si vás mafie nevšímala, ale zároveň musíte mít na dohled jejich auta. Nyní přijde na řadu sniperka z mise s vyhazováním lodi do vzduchu. Poté, co se Salvatore objeví na radaru, zazoomujte směrem k čekajícím autům a jakmile se objeví ve vašem zorném poli, prostě ho zabijte. Není těžké ho poznat, je nad ním krásně velká modrá šipka. Po vraždě doporučuji ujet, mafiáni po vás nejspíš nepůjdou, ale pokud jste příliš blízko, pak ano.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Under Surveillance - další mise, kde využijete sniperku. První skupinka Italů je na malém ostrůvku, kam se dostanete od Asuky tak, že pojedete dlouhou cestou směrem jakoby k vašemu úkrytu, na křižovatce zahnete doprava a za chvíli máte ostrov na dohled. Jakmile uvidíte cíle (opět mají nad sebou modré šipičky), střílejte. Další oběť čeká v obchodní čtvrti, ukrytá v dodávce. Není těžké tam trefit, takže cestu popisovat ani nebudu. Na destrukci doporučuji brokovnici nebo uzi a když bude van nebezpečně blízko, prostě uhněte z cesty a pokračujte v palbě, dokud neexploduje. Poslední a největší skupina je rozesetá po balkónech naproti kasinu. Vyběhněte několik schodů, až narazíte na helikoptéru (se kterou bohužel nemůžete létat) a uvidíte cca 10 maníků. V okamžiku, kdy zahájíte palbu, ji oni opětují, ale není třeba se nervovat, prakticky nikdy se netrefí. V nejhorším se můžete schovat za vrtulník.

Paparazzi Purge - první mise, která pořádně zahrnuje lodní akci. A zpočátku to není žádná sranda. Paparazzi má rychlejší člun než vy, takže doporučuji vůbec nestřílet a počkat, než začne zdrhat. Poté zahajte střelbu a s trochou štěstí se trefíte. Nenásledujte slepě jeho loď, objíždění bójí a kamenů vás strašně zpomalí a dáte mu šanci utéct - držte rovnou dráhu a počkejte, až budete skutečně blízko a teprve poté se do něj pořádně pusťte. S velkou pravděpodobností misi dokončíte až v Portlandu, takže se následně musíte ještě vrátit.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Payday For Ray
- zatraceně těžká mise, kterou napoprvé asi neuděláte. Musíte objet několik telefonů po celém městě, takže seberte to nejlepší auto, co vidíte, a pusťte se do toho. Popisovat cestu nemá smysl a ani by to nešlo, zajezdíte si skutečně hodně. Mě osobně se osvědčil Yakuza Stinger, který je rychlý a nemá tendenci házet smyky.

Two Faced Tanner - důkaz, že mise začínají přituhovat. Prakticky nejde udělat bez Enforceru (jezdí v něm SWAT), který získáte na policejní stanici. Tu najdete u hlavní silnice blízko kasina, skočte do policejního vozu, projeďte vraty do chráněné zóny a Enforcer je váš. Poté co zastavíte na modrém ukazateli, musíte Tannera zničit postupným narážením, ale v mžiku se vám zvýší wanted level a musíte setřásat policii, což není sranda. Nejsnazší postup je vytlačit Tannera do vody, když se vám to podaří, už si jen chvilku udržte policii od těla a v momentě, kdy Tanner zemře, máte vyhráno.

 Kenjiho mise
Obrázek zdroj: tisková zpráva Kanbu Bustout - jako první musíte sehnat policejní auto. Pokud spěcháte, střelte do nějakého projíždějícího, policajta omračte baseballkou a naskočte do vozu, za chvíli ztratíte wanted level. Pokud chcete mít klid, vezměte jedno na policejní stanici, jejíž pozice je popsána o kus výše. Následně jeďte k 8-ballovi pro bombu (pozor, je v horní řadě garáží, takže dole nehledejte...), poté se vraťte opatrnou jízdou na policejní stanici a v chráněné zóně za vraty zaparkujte na modrém kruhu. Bombu však ještě neodpalujte, nejdřív si připravte Enfrocer do příhodné pozice pro rychlý útěk. Po výbuchu zaběhněte pro vězně a s Enforcerem se vám snad povede policajtům ujet. Pokud máte velké problémy, v jednom z podjezdů u policejní stanice je cop bribe, který vám jednu hvězdičku z wanted levelu ubere a bez SWAT za vašimi zády už je dokončení mise brnkačka.

Grand Theft Auto - před tím, než si misi u Kenjiho vezmete, připravte si dva slušně rychlé vozy u vjezdu do Pay'n'Spray. Za chvíli uvidíte proč. Jako první auto seberte to u kasina a k dalším dvěma dojeďte s pomocí rychlých připravených aut z dřívějška. Vyplatí se znát město dobře a necukat se v ulicích, ale vědět cestu přesně, mise je časově hodně náročná.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Deal Steal - takže Kolumbijci a Jamajčani, hmm... Budete potřebovat Yardie Lobo, které seženete ve vozovém parku, odkud jste kradli v předchozí misi pro Kenjiho. S ukradeným autem si dojeďte pro svého člověka a můžete vyrazit k nemocnici. Poté, co člověk Yakuzy zemře, můžete být v klidu, mise pokračuje. Seberte kufřík, přejeďte Kolumbijce, zničte dva jejich jeepy a můžete v klidu odjet ke kasinu. Modrá značka je ve vozovém parku, kde se nachází mj. hodně slušná hračka jménem Banshee.

Shima - budete vybírat 'peníze za ochranu' (slušně vychovaný člověk by řekl výpalné :), ukryté ve třech kufřících rozesetých po městě. První je nechráněný, takže k němu prostě dojeďte, seberte a je to. Další chrání jeden z gangu Diablos (kteří vám na Portlandu zadávají nepovinné mise), buď ho přejeďte nebo doporučuji zastřelit sniperkou (pokud došly náboje, můžete si ji koupit v AmmuNation). Poslední však Diablos ukradli a mají ho na Portlandu. V momentě, kdy je budete mít na dohled, vytáhněte sniperovku a sundejte je pěkně jednoho po druhém, případně je můžete s dobrým autem i přejet. S kufříkem se vraťte to kasina a máte vyhráno.

Smack Down - poslední mise pro Kenjiho je překvapivě jednoduchá, v časovém limitu prostě musíte zabít 8 dealerů prodávajících spank. Jednoduše je všechny přejeďte, fajnšmekři můžou zkusit i drive-by shooting.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

 Rayovy mise
Silence The Sneak - ještě než se začnete misi věnovat, sežeňte si nějaké auto typu Blista, Linerunner atp. Tím zablokujte východ u budovy vedle Pay'n'Spray, je napravo od nájezdové rampy. Nyní hoďte do okna granát (chce to dobrou mušku, hlavně nezabijte sebe) a po animačce se pokusí auto vyjet, ale je blokované a vy ho v klidu dodělejte jedním dobře mířeným granátem.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Arms Shortage - na tuto misi budete potřebovat trochu lepší zbraňové vybavení, takže se vydejte do AmmuNation a nakupte hlavně AK-47 a granáty. Poté jeďte k Rayovu příteli Philovi, od kterého vezměte všechny zbraně, co můžete, a připravte se na boj s Kartelem. Poté, co se objeví, naházejte na ně pár granátů, přeživší dodělejte AK-47 a pokud stále ještě někdo žije, vraťte se opět ke granátům. Po splnění můžete u Phila sehnat bazuku a další šikovné věcičky.

Evidence Dash - opět jedna oddechovější mise. Po každém nárazu z auta vypadne "důkaz", neboli balíček. Nemusíte ani vylézat z auta, stačí přes ně přejet a jsou vaše. Poté, co vymlátíte vše potřebné, pronásledované auto zničte jakýmkoliv způsobem a mise je úspěšně za vámi.

Gone Fishing - jak už název napovídá, zase si jednou zajezdíme a zastřílíme v lodi. Vezměte policejní loď ze stejného místa jako v misi s paparazzim pro Asuku a vydejte se k majáku na Portland beach. Rozdíl oproti dřívější misi spočívá v tom, že Rayův partner čas od času vypustí hloubkovou minu, takže se nedržte těsně za ním a opatrně se jim vyhýbejte. Buď můžete loď rozstřílet, nebo ji dohnat na pláž, cíl jakkoliv zabít a loď zničit pomocí auta, do povětří myslím vyhodit nelze.

Plaster Blaster - pamatujete na misi se svědkem? Máte problém, on je stále naživu a právě ho převáží z nemocnice v Rockfordu. Musíte narážet do sanitky tak dlouho, až z ní vypadne tělo vaší budoucí oběti. Nesnažte se ho zastřelit apod., prostě ho párkrát přejeďte a máte oba po starostech, vy do další mise a on už navždy.

 Donaldovy mise
Obrázek zdroj: tisková zpráva Liberator - opět jedna mise s Kolumbijci a opět dobrá příležitost si trochu zašpásovat se sniperkou, kdo by odolal? Abyste se dostali do prostoru, kde drží Donaldova přítele, musíte si sehnat Cartel Cruiser, po městě jich pár jezdí. Dojeďte k určenému místu a ještě než se pustíte dovnitř, vytaste sniperku a sejměte všechny stráže ve vašem zorném poli. Poté, co do objektu vjedete, bude na vás čekat ještě několik dalších Kolumbijců, které buď přejeďte nebo jinak zneškodněte. Nyní na vás čeká několik garáží, z nichž v jedné je Donaldův přítel, ve zbytku je po dvou Kolumbijcích. Prostě hledejte tak dlouho, než se trefíte a poté zajeďte zpět k Donaldovi.

Waka Gashira Wipeout - sežeňte si opět Cartel Cruiser a připravte se na poněkud drsnější misi, v níž vás čeká vražda Kenjiho. Co nejopatrněji vyjeďte nahoru rampách až do nejvyššího patra, kde je Kenji, spousta ochránců a v rohu jeden unique jump, který se za chvíli bude zatraceně hodit. Zkuste Kenjiho přejet ve smyku, abyste zůstali natočeni směrem na unique jump a z něj garáž opusťte, než z vás zbudou jen trosky. Můžete taky zkusit odjet stejnou cestou jak jste přijeli, tedy po rampách, ale doporučuji spíš skok, jednak je snazší a vypadá to mnohem lépe ;) Poté už jen stačí někde auto zaparkovat a v klidu odejít.

Obrázek zdroj: tisková zpráva A Drop In The Ocean - poslední mise na Staunton Islandu a opět se vrátíme do lodi. Sežeňte si nějaké rychlé auto a dojeďte k vyznačenému doku, skočte do lodi a plujte přibližně do míst, kde se Callahan bridge napojuje na Portland, tady začne letadlo shazovat balíčky. Poté prostě letadlo sledujte a seberte vše, co shodí. Až budete mít všechny, jeďte k doku u Asuky a odsud buď přímo k Donaldovi, nebo nejdřív do Pay'n'Spray. Máte na krku totiž pořádné množství policajtů a půjdou po vás i helikoptéry, ale s trochou řidičské zručnosti se dá k Donaldovi dojet i tak. Můžete si gratulovat, máte za sebou dvě třetiny hry.

Těším se nashledanou u návodu na závěrečnou část hry, kde si objasníme mise na předměstí Shoreside Vale.

Stáhněte si: Oficiální trailer (5 MB), Trailer (4 MB), Tři videa (11-13 MB, všechny jsou z původní verze hry pro PlayStation 2), Screenshoty, Cheaty, Patch na menu pod Windows XP (3 MB)

Související články: Recenze, První část návodu, Tipy na zrychlení hry tady a tady

 
Paperboy
připravil: jd


 
 

Nejnovější články