Xbox One se do ČR dostane možná až v říjnu
zdroj: tisková zpráva

Xbox One se do ČR dostane možná až v říjnu

30. 1. 2014 15:27 | Hardware | autor: Ladislav Loukota |

Nedávno naznačený update softwaru konzole Xbox One by se dle zdrojů webu The Verge měl zaměřit na minoritní chybky a vyřešení problémů se službou Xbox Live – tedy o dořešení fungování party chatu a sociálních prvků. Zprávu původně publikoval NeoGAF, The Verge však potvrdilo březnové datum vydání updatu. Jak tedy zaznělo už počátkem měsíce, na přímé streamování videí si hráči ještě počkají. Na druhou stranu, pro trpělivé zákazníky bude k dispozici více než jedno barevné provedení konzole.

Neméně anonymní a tudíž notně nepotvrzené zdroje rovněž udávají, že v říjnu 2014 dojde k vydání speciální bílé verze Xbox One, která byla doposud k dispozici jenom pro zaměstnance Microsoftu (ne všechny ale), a také speciálního trojbarevného provedení Xbox One, které by mohlo být vydáno k příležitosti vydání střílečky Titanfall (viz obrázek v článku). Verge ovšem říká, že letos Microsoft skutečně bílou verzi vydá, jelikož to potvrdily další zdroje. Stejně tak prý bylo neoficiálně potvrzeno listopadové vydání 1TB, snad rovněž v bílé.

Tím však spekulace nad možnými novými provedeními nekončí – mluví se totiž rovněž o verzi Xbox One bez Blu-ray mechaniky, kterou podle zpráv The Verge skutečně Microsoft testoval. Ta by ruku v ruce s větší kapacitou disku mohla o něco snížit cenu konzole a být tak určena především pro ty, kdo vyznávají digitální distribuci, případně používají Xbox One jako videopůjčovnu, set-top box a prostě vše, k čemu není třeba mechanika. Ale není zatím jisté, zda tato edice vůbec vyjde, potvrzené je testování modelu.

Závěrem plejády spekulací a drbů je tu ještě zřejmě nejpodstatnější informace pro tuzemské hráče. Pokud je tohle vše pravda, Xbox One bude v České republice a na Slovensku uveden až v říjnu tohoto roku. Jde tedy shodou okolností o stejný měsíc, kdy by se měla objevit v běžné distribuci i bílá verze konzole. Právě onen říjnový termín by měl být i měsícem vydání již oznámeného titulu Sunset Overdrive.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články