Strategická válečná akce Battlestations: Midway
zdroj: tisková zpráva

Strategická válečná akce Battlestations: Midway

17. 3. 2005 22:22 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

O nadcházející taktické, ale především akční, strategii z prostředí 2.

světové války - Battlestations: Midway - jsme naposledy pořádně psali někdy v září loňského roku, proto vám snad nebude vadit, když vám toto dílo vývojářského týmu Mithis Games trochu připomeneme. Ostatně k tomu máme dobrý důvod, neboť se vedle tří nových obrázků objevilo před pár dny také interview na stránkách magazínu Computer Games. Právě tam jsme se dozvěděli, že se vydání Battlestations: Midway plánuje na konec letošního léta.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Battlestations: Midway má podle vývojářů nejblíže asi Battlefieldu, ovšem narozdíl od tohoto titulu se soustředí na vojenskou techniku a ne vojáky. Hráč bude mít v této hře možnost přímo ovládat lodě (okolo 50), letadla (přes 20) i ponorky. Těšit se můžete na jednu single-playerovou kampaň, která začne pro spojence velmi tragickými událostmi v Pearl Harboru a skončí odplatou u Midwaye. Hlavním hrdinou herního příběhu vedeného pouze ze strany američanů je muž jménem Henry Walker, mladý námořnický důstojník s dobrými vyhlídkami na postup. Jeho slibná kariéra začne v rychlém motorovém člunu, stejném, jakému kapitánoval prezident Kennedy. Když dojde na letecké mise, stane se vaším hrdinou Walkerův kamarád - Don Locklear. Ochuzeni samozřejmě nebudete ani o zážitek z druhé strany barikády (ve zvláštních misích mimo kampaň) a ani o multiplayer (podrobnosti zatím nebyly odhaleny).

Jak již bylo naznačeno v úvodu, Midway je především hrou akční. Své místo zde však budou mít i prvky strategické (systém oprav, strategické mapy, ad.). Velet budete obvykle několik lodím a letounům. Nad tou nejdůležitější jednotkou přitom budete mít zpravidla přímou kontrolu a těm dalším budete posílat jen rozkazy. Ty budou nicméně schopny jednat i bez nich. Náročnější hráče jistě potěší, že tvůrci uvažují i o vypuštění editoru, avšak to až dodatečně, krátce po vydání hry. Více o ní prozradí první trailer (11 MB, WMV).
zdroj: CGOnline

korgull

Nejnovější články