Spekulace: příští Xbox je už prý ve výrobě
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: příští Xbox je už prý ve výrobě

4. 5. 2012 12:50 | Hardware | autor: Adam Homola |

Zástupci Microsoftu i Sony sice prohlásili, že na letošní E3 nebudou oznamovat žádný nový hardware, ale znáte to. Microsoft řekne, že nic nebude, aby je s oznámením nepředběhla Sony a nakonec stejně něco oznámí. Možná. Začaly totiž kolovat nepotvrzené spekulace, že nástupce Xboxu 360 je už údajně ve výrobě. Což by určitě neznamenalo spuštění na podzim 2013, ale pravděpodobně ještě letos. Je to možné?

Zpráva pochází z IGN, kde se to dozvěděli od nejmenovaného zdroje. Samozřejmě. Kdyby ho chudáka jmenovali, tak ho Microsoft zažaluje k smrti. Nový Xbox prý dává dohromady firma Flextronics, která vyrábí Xbox 360 a dělala i první Xbox. Flextronics to na dotaz IGN odmítl komentovat a Microsoft odpověděl svou tradiční odpovědí, aneb spekulace nekomentujeme.

Pravděpodobnější ale bude, že se na E3 opravdu nic neoznámí (nebo se oznámí oznámení). To ovšem nemusí vyvracet zprávy o zahájení výroby. Je totiž dost možné, že Flextronics opravdu nové Xboxy vyrábí, ale nejedná se o retail jednotky do obchodů a pro koncové zákazníky, ale o devkity - konzole určené pouze pro vývojáře. To by dávalo větší smysl. Vývojáři by teď dostali konečně devkity, na kterých by mohli rozjet výrobu next gen her naplno, aby to stihli na spuštění v příštím roce. Možná.

Nejnovější články