Počet prodaných Steam ovladačů se se blíží milionu, v plánu je podpora DualShock 4 na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Počet prodaných Steam ovladačů se se blíží milionu, v plánu je podpora DualShock 4 na Steamu

13. 10. 2016 13:05 | Hardware | autor: Aleš Smutný |

V rámci Steam Dev Days se Valve podělila o zajímavé údaje o prodejnosti a uživatelském využití Steam gamepadu, který je ne trhu od listopadu 2015. Do dneška se ovladač dočkal 72 softwarových updatů, a jestliže v červnu počet prodaných kusů překročil hranici půl milionu, na začátku roku 2017 už by měla padnout hranice milionu prodaných kusů.

Denně Steam gamepad použije 27 tisíc hráčů v 5200 hrách s průměrnou dobou jednoho hraní 55 minut. Hráči mezi sebou sdíleli 1,2 milionů unikátních konfigurací ovladače. Že se Controller líbí, dokazuje 81 % spokojených recenzí na Steamu a hodnocení 4,2 z 5 na Amazonu. Valve se nyní snaží se Steam gamepadem po severní Americe a EU proniknout do východní Evropy, Ruska, jihovýchodní Asie, Oceánie a latinské Ameriky.

Pokud máte doma DualShock 4 a vadí vám, že jeho použití na PC rozhodně není snadné (třeba s pomocí DS4Windows), Valve pro vás brzy bude mít řešení. Steam totiž nabídne plnou podporu pro ovladač z PS4 včetně touchpadu a gyro senzoru skrze Steam API. DualShock 4 díky tomu bude plně konfigurovatelný jako Steam gamepad. Valve ale pracuje i na podpoře dalších ovladačů, třeba Xbox One gamepadu, který sice Windows podporuje, ale není možné jej detailně konfigurovat.

Celou prezentaci, včetně technických detailů a doporučení vývojářům, proč by měli do svých her integrovat Controller API, najdete zde.

Nejnovější články